Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Αποσιώπηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων οι γερμανικές εταιρίες Bayer και BASF και οι γαλλικές Lafarge και GDF-Suez, χρηματοδότησαν αμερικανούς γερουσιαστές οι οποίοι αμφισβητούν τους κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το RAC, το οποίο αποτελείται από 130 μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι μεγαλύτεροι ρυπαντές της Ευρώπης κατέβαλαν τουλάχιστον 306.000 δολάρια το 2010 σε γερουσιαστές που αμφισβητούν τις επιπτώσεις στο κλίμα ή σε πολέμιους της νομοθεσίας για την προστασία του κλίματος στις ΗΠΑ...........
Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που δημοσιοποίησε τον Οκτώβριο η ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή των ΗΠΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στις 2 Νοεμβρίου. Αναφέρονται μάλιστα λεπτομερώς τα ποσά που έλαβε κάθε γερουσιαστής και τα ονόματα του δωρητή.
«Μια ομάδα των μεγαλύτερων παραγωγών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη χρηματοδοτεί τις πολιτικές εκστρατείες ορισμένων από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής στους κόλπους της Γερουσίας» αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Υπογραμμίζουν δε, ότι αυτές οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ταυτόχρονα συσπειρώνονται κατά της δραστικής μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «δεν λαμβάνουν μέτρα πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης των ΗΠΑ στο θέμα αυτό».
Η έκθεση αναφέρει ότι η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge που ευθύνεται για την εκπομπή 15 εκ. τόνων του αντίστοιχου διοξειδίου του άνθρακα, πέρυσι, πλήρωσε 34.500 δολάρια και η GDF-Suez, 21.000 δολάρια στους αμερικανούς γερουσιαστές που αντιτίθενται στην καθιέρωση αγοράς άνθρακα στις ΗΠΑ.
Ο πιο γενναιόδωρος δωρητής της ομάδας, ήταν η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer με 108.000 δολάρια και ακολούθησε η BASF με 61.500 δολάρια.          tvxs.gr     

1 σχόλιο:

Ntoyrmpo είπε...

Κανένα από τα μέσα ενημέρωσης- υπνωτισμού, δεν μας ενημερώνει για τα αληθινά σοβαρά θέματα.