Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα σταθερότητας της χώρας η ψήφος στις εκλογές

Ομιλία Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους
Να στείλουν με την ψήφο τους το μήνυμα μέσα και έξω από τη χώρα πως η σταθερή πορεία της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της Ελλάδας δεν ανακόπτεται, κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους.Ο Πρωθυπουργός θέλησε με αυτό το μήνυμα να απαντήσει σε «κάποιους» που όπως είπε πίστεψαν πως την ώρα που η χώρα οφείλει να είναι ενωμένη, βρίσκουν ευκαιρία να σπείρουν το διχασμό και να εκμεταλλευτούν τον δικαιολογημένο πόνο του κόσμου για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
  «Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών» ....δήλωσε ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας πως «σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ψήφο τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια απόφαση για την σωτηρία της χώρας και για την ολοκλήρωση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την αναμόρφωση της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν εκείνους που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα και προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε αμφισβήτηση για την πορεία προς τη σωτηρία της χώρας, ενώ εκείνοι ήταν που την οδήγησαν σε αυτές τις περιπέτειες.


Σχετικά με τα αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες στις 28 και 29 Οκτωβρίου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «Είχα το χρέος και το καθήκον να δώσω τη μάχη γιατί το να αφαιρεθεί η ψήφος από μια χώρα που έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία, θα ήταν μια απαράδεκτη αποδοχή ήττας της Ευρώπης, αλλά και στέρηση από έναν λαό που έχει δείξει με τους αγώνες του ότι δεν κάνει πίσω όταν είναι θέματα ανεξαρτησίας, ελευθερίας και δημοκρατίας».


Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους σε συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στην ψήφο είναι ιερό για την πατρίδα για την αυτοδιοίκηση. Σχετικά με την αυτοδιοίκηση, που ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που προηγήθηκε με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και δημάρχους της περιοχής, τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι μαγικές λύσεις αλλά η βούληση να κάτσουμε μαζί να λύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν η πορεία προς τη σωτηρία της χώρας ανακοπεί θα ανακοπεί και αυτή η εξίσου μεγάλη πορεία του ``Καλλικράτη`` και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ποτέ δεν θέλησε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί δεν θέλησε την πραγματική απελευθέρωση των δυνάμεων των πολιτών, διότι, όπως εξήγησε, έτσι θα μπορούσε να λειτουργεί πελατειακά.
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός παρουσίασε πέντε προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στη Δ. Αττική.
Ειδικότερα, είπε ότι έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για την πλατεία Αγ. Στυλιανού στο δήμο Ζεφυρίου, και ανέφερε ότι θα γίνουν απαλλοτριώσεις τριών νέων μεγάλων εκτάσεων για χώρους πρασίνου, στο Καματερό και στους Αγ. Ανάργυρους, με χρήματα του Πράσινου Ταμείου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου σε γειτονιές με το πρόγραμμα «Αθήνα x 4» και τόνισε ότι θα διαμορφωθεί ο ορεινός όγκος του Αιγάλεω σε χώρος πρασίνου και αναψυχής σε δύο σημεία, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: