Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ !...

Αναδημοσιευση απο ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ           Η πρόκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλου είναι πολλαπλή και πολυεπίπεδη.
Πρώτον, είναι θεσμική, καθώς με απύθμενο θράσος και ζαμαν-φουτίστικη νοοτροπία, προχώρησε σε διαπιστώσεις, εκτιμήσεις και προτάσεις, που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα ενός διοικητή και αποτελούν αντικείμενα της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεύτερον, είναι πολιτική, μιας κι εμφανίζεται ως κριτής και επικριτής, ένας από τους κύριους υπεύθυνους των εγκληματικών επιλογών της επάρατης πενταετίας και ειδικά της καταστροφικής τριετίας 2007 – 2009. Ο Προβόπουλος δεν έχει ευθύνες μόνο επειδή έκανε την πάπια μπροστά στα ανοσιουργήματα του θιάσου Καραμανλή, μη κάνοντας αυτά ....που πράγματι επιβάλλει ο ρόλος του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας, αλλά και γιατί ήταν ένας από τους ενεργούς συμμέτοχους στην διαμόρφωση του καταστροφικού για τη χώρα – όπως αποδείχθηκε – οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνέταξε μαζί με τον Σουφλιά.

Τρίτον, η πρόκληση του Προβόπουλου είναι και κοινωνική, καθώς τολμάει να κάνει εξοργιστικές προτάσεις για περικοπές σε προγράμματα κοινωνικών παροχών, που αφορούν ευπαθείς και έντονα υποφέρουσες κοινωνικές ομάδες, με εισοδήματα της τάξης των πέντε και έξι χιλιάδων Ευρώ το χρόνο, όταν ο ίδιος μπουκώνεται με τεράστια, ετήσια, εισοδήματα, που ξεπερνούν τα 4.000.000 € !!!

Το όλο ζήτημα, όμως, δεν έχει να κάνει, μόνο με την αντιθεσμική και εξοργιστική στάση και συμπεριφορά του διοικητή της Τ.Ε., αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
Η σιωπή και η αδράνεια μπροστά στην ξετσιπωσιά και την αμετροέπεια, δημιουργούν συνειρμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε ανατριχιαστικά, μεν, αλλά βάσιμα συμπεράσματα, περί συγκάλυψης και συνενοχής, μιας και η όλη ιστορία φέρνει σε ρολίστα υποδυόμενο το …λαγό !
Είναι έτσι ή όχι ; Καθαρή απάντηση εδώ και τώρα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: