Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Γ.Καμίνη προς τους πολίτες της Αθήνας


Φίλες και φίλοι,
Ζούμε στην πόλη μας χωρίς προσδοκίες. Η Αθήνα έχει φτάσει να θεωρεί φυσική κατάσταση την κατάντια του ιστορικού της κέντρου και των γειτονιών της. Για όλα φταίει κάποιος άλλος. Κάποιος τρίτος: η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, ο Καλλικράτης, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ, οι μετανάστες, κάποιοι «κακοί» κ.λπ.
Αυτή η αδράνεια είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Γι’ αυτό διεκδικούμε το δήμο της Αθήνας. Γι’ αυτό διεκδικώ τη δημαρχία. Για να πείσουμε τους Αθηναίους  να διεκδικήσουν την πόλη τους. Να επανακτήσουν τον δημόσιο χώρο. Τον χώρο μας. Εμείς οι Αθηναίοι δεν παραιτούμαστε από την αξίωση να έχουμε δημόσιο χώρο βιώσιμο, ασφαλή και ελεύθερο. Η παραίτηση από αυτή την αξίωση είναι νίκη της αδράνειας και ήττα του δήμου. Και αυτό στην πόλη που γεννήθηκε ο Δήμος......
Διεκδικώ τη δημαρχία της Αθήνας διότι ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η κακή ιστορία πρέπει να τελειώσει. Ήρθε η ώρα να τελειώσει. Οι ίδιοι οι Αθηναίοι πρέπει πρώτα να πιστέψουμε ότι αξίζουμε μια καλύτερη πόλη. Αυτό ζητούμε.
Ένα κατεστημένο κυβερνά το Δήμο περίπου για μια γενιά. Τα τελευταία χρόνια εδραιώθηκε η πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, ότι θα μένουν τα ίδια και θα χειροτερεύουν. Και βέβαια πολύς κόσμος ιδιωτεύει. Το ιστορικό κέντρο ξεψυχά και γεμίζει άδειες ψυχές. Φτωχοί άνθρωποι – έλληνες και ξένοι– μπαίνουν στο περιθώριο. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται. Δημιουργούνται απαγορευμένες ζώνες και συνοικίες ζουν τη βία. Όσοι μπορούν φεύγουν. Το χειρότερο: ο φόβος του εγκλήματος δικαιολογεί περισσότερο έγκλημα. Και ο Δήμος τι κάνει; Δηλώνει αναρμόδιος για τα πάντα. Παραμένει μια ανεύθυνη αρχή, αρκεί να «μη χαλάσει η γιορτή» του…
Φίλες και φίλοι,
Η έλλειψη προσδοκιών είναι μια ασθένεια που αποδυναμώνει την πόλη αλλά έχει καταφέρει να φαίνεται φυσιολογική. Η υποψηφιότητα μου είναι μια πρόκληση ενάντια σε αυτήν την παθογένεια. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαι μόνος μου, ούτε καν μόνο μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Ήδη, ένα ζωτικό τμήμα του ανένταχτου ανθρώπινου δυναμικού της Αθήνας έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Σε τελευταία ανάλυση, εκεί λογοδοτώ. Σε εσάς αναφέρομαι.
Διεκδικώ μαζί σας το δικαίωμα στην πόλη μας.
Γιώργος Καμίνης                                     περισσοτερα στο  Γιώργος Καμίνης               

Δεν υπάρχουν σχόλια: