Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη Τσάβες στη Βενεζουέλα, ενίσχυση της αντιπολίτευσης

Εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές το κόμμα του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες (PSUV), ωστόσο ο αριθμός των εδρών που εξασφαλίζει η αντιπολίτευση στερεί από το κυβερνών κόμμα την κατοχή των δύο τρίτων των εδρών στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
Σύμφωνα με αναλυτές καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δύσκολο για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV)του Τσάβες,να περάσει βασικά νομοσχέδια όπως σχεδίαζε.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ελία Χάουα δήλωνε πως υπολογίζει σε «έναν θρίαμβο επανεπιβεβαίωσης» του «σοσιαλιστικού σχεδίου» του προέδρου Ούγο Τσάβες μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών. «Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε θρίαμβος. Είναι ο θρίαμβος της επανεπιβεβαίωσης για την επόμενη δεκαετία, γι’ αυτό που θα κάνουμε τα επόμενα δέκα χρόνια: την οικοδόμηση του σοσιαλισμού», τόνισε ο Χάουα.....
Περίπου 17,6 εκατ. ψηφοφόροι εκλήθησαν να εκλέξουν 165 βουλευτές στις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της χώρας, σύμφωνα τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με την αντιπολίτευση, η οποία είχε μποϊκοτάρει τις προηγούμενες εκλογές.
Η εκλογική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από ηρεμία, αφού σύμφωνα με τις αρχές κανένα επεισόδιο δεν διαδραματίσθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, για την οποία είχαν κινητοποιηθεί 250.000 οπλίτες, αστυνομικοί και πολιτοφύλακες.         tvxs.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: