Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το Φονικό πρέπει να σταματήσει.


Το Video δεν είναι ούτε διασκεδαστικό, ούτε ευχάριστο.

Μόλις χθες ξεκίνησε ξανά η βάρβαρη πολιορκία και ο εγκλωβισμός των Δελφινιών στην επαρχία Taiji της Ιαπωνίας.

Κάθε χρόνο, οι ψαράδες εγκλωβίζουν 2000 και πλέον Δελφίνια σε έναν συγκεκριμένο όρμο, επιλέγουν καμιά δεκαριά "τυχερά" που θα πουληθούν για άρτο και θεάματα σε ενυδρεία και στη συνέχεια αρχίζει η σφαγή.

Η συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους έναντι των συγκατοίκων του στον πλανήτη αναδεικνύει διαρκώς το πόσο πίσω είναι ακόμα ο άνθρωπος από τον Άνθρωπο.

Κάποιοι, ίσως θεωρήσουν αυτό το ζήτημα ως προκλητική πολυτέλεια επειδή είμαστε σε εποχή κρίσης....

Κατά τη γνώμη μου, το συγκεκριμένο ζήτημα -όπως και όλα τα ζητήματα που αφορούν την συμπεριφορά μας προς τον Κόσμο του οποίου είμαστε μέρος και μέλος- είναι απείρως πιο σημαντικό από την "Οικονομική Κρίση" καθώς τονίζει με τον πλέον δραματικό τρόπο την απόλυτη αποτυχία μας σε επίπεδο Αξιών.

Η "οικονομική κρίση" είναι μέρος της Αξιακής αποτυχίας του είδους μας.

Θα επανέλθω πιο αναλυτικά το Σάββατο στο τακτικό μου άρθρο στον Πολίτη.

Το συγκεκριμένο video αφορά στη γενοκτονία των Δελφινιών και της Φάλαινας στην πολιτισμένη Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Θυμίζω πως τα Δελφίνια και οι Φάλαινες , είναι πλάσματα με εξαιρετικά ανεπτυγμένη νοημοσύνη και διαθέτουν επίσης ισχυρή συναισθηματική νοημοσύνη.

Πρόκειται για πλάσματα που δεν είναι "κατώτερα" ή "ανώτερα" αλλά απλώς Διαφορετικά, με εκλεπτυσμένο κώδικα επικοινωνίας, αλτρουισμού και αυτοθυσίας.

Στον προχριστιανικό ή μάλλον στον προ-μονοθεϊστικό κόσμο τα Δελφίνια και οι Φάλαινες, αντιμετωπιζόντουσαν όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Με απόλυτο σεβασμό.                   Aπο τον Γιωργο Πηττα          ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: