Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Το Κέπλερ εντόπισε ένα νέο ηλιακό σύστημα

Δύο, και πιθανών τρεις, νέους πλανήτες οι οποίοι κινούνται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο ανακάλυψαν οι αστροφυσικοί χρησιμοποιώντας το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Οι δύο νέοι πλανήτες, οι οποίοι ονομάστηκαν Κέπλερ 9b και Κέπλερ 9c, έχουν το μέγεθος του Κρόνου, το άστρο τους μοιάζει με τον Ήλιο, ενώ ο τρίτος πλανήτης που οι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχει, θα πρέπει να βρίσκεται σε πιο κοντινή προς το άστρο τροχιά και να έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό της γης.
Οι Κέπλερ 9b και Κέπλερ 9c περιστρέφονται γύρω από το άστρο τους σε 19,2 και 38,9 ημέρες αντίστοιχα αλλά αυτός ο χρόνος μπορεί να μεταβληθεί κατά 4 έως 39 λεπτά ανά περιστροφή λόγω της αλληλεπίδρασης των ισχυρών δυνάμεων από την βαρύτητα του κάθε πλανήτη...
Ο προσδιορισμός των φυσικών ιδιοτήτων των δύο αυτών πλανητών θα επέλθει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και θα συγκεντρώσουν οι αστροφυσικοί μέσα από παρατηρήσεις και μετρήσεις, όπως ο προσδιορισμός της τροχιάς.
Το νέο ηλιακό σύστημα που ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ βρίσκεται περισσότερα από δύο χιλιάδες έτη φωτός από τη Γη. Ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.            Sokakia Blog  

Δεν υπάρχουν σχόλια: