Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Εξαρση των κονδυλωμάτων στην Ελλάδα

Πρόσφατες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 8ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης της Αθήνας, καταγράφουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αύξηση των λοιμώξεων HPV, καθώς και των νοσημάτων που σχετίζονται με αυτές.
Η έξαρση των νοσημάτων που σχετίζονται με τον ιό HPV των ανθρωπίνων θηλωμάτων, όπως οι προκαρκινικές αλλοιώσεις, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου, καθώς και τα γεννητικά κονδυλώματα, προβληματίζει τόσο τους ειδικούς όσο και το κοινό. Επίσης, καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό με ένα από τα δύο διαθέσιμα εμβόλια HPV.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, ο ιός HPV δεν σχετίζεται μόνο με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αλλά εμπλέκεται και στην ανάπτυξη καρκίνων στην περιοχή της κεφαλής, της στοματικής κοιλότητας και του λάρυγγα και εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός παρέχει διευρυμένη προστασία στην υγεία των γυναικών.
Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων HPV στην προστασία της Δημόσιας Υγείας φανερώνει το παράδειγμα της Αυστραλίας, όπου, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη εμβολιασμού, μειώθηκαν τα γεννητικά κονδυλώματα στις νεαρές ηλικίες κατά 50%.

Πηγή:
Healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια: