Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κωλοτούμπες

Του Δημήτρη Δανίκα                                                                       Αυτοί είμαστε. Ανερμάτιστοι. Καθυστερημένοι. Ρατσιστές. Αμόρφωτοι. Φιλοτομαριστές.

Τσάμπα μάγκες. Αναχρονιστές. Ξενοφοβικοί. Συμφεροντολόγοι. Και ανάλογα με τη στιγμή, πότε εδώ και πότε εκεί. Πάρτε οποιαδήποτε περίπτωση.

Κοινωνική, πολιτική, οικονομική. Λόγου χάριν οι Αλβανοί. Φυσικά δολοφόνοι εκ γενετής. Λόγου χάριν οι Πολωνοί. Μπεκρούλιακες από το βράδυ μέχρι το πρωί. Λόγου χάριν οι Ρωσίδες. Ολες πουτάνες όποια και να βρεις. Λόγου χάριν οι Γερμανοί. Καθ΄ έξιν κανίβαλοι ναζί. Λόγου χάριν οι Τούρκοι. Αυτοί κι αν είναι μόνιμη απειλή. Βάρβαροι, πρωτόγονοι και πειναλέοι. Αποτέλεσμα; Η Πολωνία ανεβαίνει με ταχύτητα αστρονομική. Η Γερμανία πρώτη και μοναδική. Η Ρωσία αναδυόμενη οικονομία τρομερή. Και η Τουρκία δυναμώνει και ο ελληνάρας τρώει τη δική της σκόνη. Η μακακία μας δεν τελειώνει. Μέχρι προχτές η Κίνα ήταν ο πλήρης ορισμός του απόπατου. Το τι τους σούρναμε δεν περιγράφεται. Κοντοπίθαροι. Σχιστομάτηδες. Καθυστερημένοι. Βρωμιάρηδες. Αγοραίοι. Η κίτρινη απειλή. Παλιοκομμουνιστές. Η χώρα τους η πιο μολυσμένη περιοχή της υφηλίου. Τα προϊόντα τους, τα πιο ευτελή, άχρηστα, σκουπίδια. Το σύστημά τους, το πιο ασύδοτο δικτατορικό και καταπιεστικό καθεστώς από συστάσεως της ανθρωπότητας. Η Κίνα το συνώνυμο της επίγειας κόλασης. Και τώρα στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών. Τώρα τεμενάδες στον αντιπρόεδρό τους. Τώρα με την Κόσκο θα γεμίσουν τα ταμεία μας. Τώρα οι κίτρινοι μπορεί να μετακινήσουν τους ελληνικούς σιδηροδρόμους από τον Τρικούπη στον εικοστό πρώτο αιώνα. Τώρα μοναδική περίπτωση ανάκαμψης της οικονομίας μας οι επενδύσεις από τη λατρευτή την Κίνα μας. Τώρα εκλιπαρούμε. Υποκλινόμαστε. Ευχαριστούμε. Ευγνωμονούμε. Προσκυνούμε. Τώρα με τον Ζανγκ Ντεγιάνγκ τη Μέρκελ θα εκδικηθούμε. Τώρα η Κίνα η ασπίδα μας. Ολα ήρθαν τούμπα. Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας πιάτο. Η κωλοτούμπα το σύμβολο του ασπόνδυλου και ακαλλιέργητου χαρακτήρα μας. Το σύμπαν, έλεγε ο Αϊνστάιν, μπορεί, όμως η ανθρώπινη βλακεία πουθενά δεν τελειώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: