Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το Ισραήλ αρνήθηκε της είσοδο στο Νόαμ Τσόμσκι


Οι συνοριακές αρχές ασφαλείας του Ισραήλ αρνήθηκαν σήμερα το μεσημέρι την είσοδο στη χώρα του ακαδημαικού αμερικανού καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Νόαμ Τσόμσκι έφτασε στη 01:30 το μεσημέρι στο συνοριακό πέρασμα ’λενμπι προερχόμενος από την Ιορδανία.
Τη στιγμή της άφιξής του, του ζητήθηκε από αξιωματούχους ασφαλείας του Ισραήλ να τους ακολουθήσει για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.
Τέσσερις ώρες αργότερα ο υπεύθυνος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου, του επέστρεψε το (αμερικανικό) διαβατήριό του, το οποίο και αντί θεώρησης εισόδου έφερε μια σφραγίδα που έγραφε entry denied.
Το πρόγραμμα του καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι προέβλεπε τη συμμετοχή του σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Μπιρζέτ στη Ραμάλα.
Στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του Ισραήλ καθώς επίσης και σε εκείνες του Λευκού Οίκου αναφορικά με θέματα Μέσης Ανατολής.
Όταν ο ίδιος ζήτησε από τον αρμόδιο υπάληλο στα σύνορα να του αιτιολογήσουν την άρνηση εισόδου του στο Ισραήλ εκείνος φέρεται να αρνήθηκε λέγοντάς του ότι θα ενημερωθεί γραπτώς για τους λόγους το αμερικανικό Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα.
Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τις αρχές ασφαλείας της Allenby Bridge μας είπαν ότι δεν έχουν για την ώρα κανένα σχόλιο επί του θέματος.
PRESS-GR.         http://www.panosharitos.com/    

Δεν υπάρχουν σχόλια: