Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο «Στόλος της Ελευθερίας» εν πλώ προς τη Γάζα

Ο «Στόλος της Ελευθερίας», που μεταφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, εγκατέλειψε νωρίς το πρωί της Κυριακής τα κυπριακά ύδατα και κατευθύνεται προς τη Γάζα, σύμφωνα με το μέλος του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα», Όντρεϊ Μπόμσι.
«Πέντε σκάφη άφησαν τα χωρικά ύδατα της Κύπρου σήμερα το πρωί γύρω στις 05.00 (ώρα Ελλάδας)», δήλωσε η Μπόμσι, νομική σύμβουλος του διεθνούς στολίσκου που μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα. Τα σκάφη αναμένεται ότι θα φτάσουν στα ανοικτά της Γάζας γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε.
Η Μπόμσι επιβεβαίωσε ότι δύο σκάφη παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και έμειναν πίσω. Διευκρίνισε πως ένας δεύτερος στολίσκος, αποτελούμενος απ' αυτά τα δύο πλοία και από το «Ρέιτσελ Κόρι», που έρχεται από την Ιρλανδία, θα αναχωρήσει για τη Γάζα στα μέσα της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη.
Στο μεταξύ, ισραηλινός αξιωματούχος επανέλαβε το Σάββατο ότι το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει, δια της βίας αν χρειαστεί, τα πλοία σε περίπτωση που αυτά επιχειρήσουν να προσεγγίσουν στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.
«Είμαστε περισσότερο αποφασισμένοι παρά ποτέ», δήλωσε από την πλευρά της η Ιλάιζα Ενρσάιρ, μέλος του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα». Σύμφωνα με την ίδια, τα δύο από τα επτά σκάφη του στολίσκου υπέστησαν «δολιοφθορά».      tvxs.gr           live ΕΔΩ εικόνα απο το τουρκικό πλοίο  IHH Insani Yardim Vakfi - live streaming video powered by Livestream   

Δεν υπάρχουν σχόλια: