Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση και κατάληψη του στόλου της Ελευθερίας...


Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 70 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30. Νεότερες αλλα πάντα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 10 νεκρούς. Νωρίτερα η απεσταλμένη του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη είχε μεταδώσει εικόνες μετά την περικύκλωση των σκαφών από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.
Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε 5 από τα 6 πλοία που κατέλαβαν οι ισραηλινοί κομμάντος. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό ή την ταυτότητα των θυμάτων.
Το έκτο πλοίο , το ελληνικό "Ελεύθερη Μεσόγειος" άλλαξε πορεία αλλά δέχθηκε και αυτό επίθεση γύρω στις 6 παρά 10. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα http://digitalship.shiptogaza.gr/ στις 05.30 υπήρξε επικοινωνία με το πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι επιβαίνοντες είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί...... Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη». Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Από όσα έχουν γίνει γνωστά το Ισραήλ κάλεσε 3 νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα για να δεχτούν τραυματίες.
Έκτοτε η επαφή χάθηκε με όλους τους επιβάτες που συνελήφθησαν και κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές. Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται πραγματικά πυρά ενώ οι κομμάντος εμφανίζονται να χρησιμοποιούν κάποιου είδος σπρέι για να εξουδετερώσουν τους επιβάτες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία.
Σε μια πρώτη αντίδραση, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής με εφόδια για τη Λωρίδα της Γάζας.      tvxs.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: