Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Οι Pink Floyd...χορεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το 1989 οι Pink Floyd προσγειώθηκαν στο ΟΑΚΑ με το ιπτάμενο ροζ γουρούνι–αερόστατο και, υπηρετώντας το αξίωμα μιας από τις πιο θρυλικές μπάντες στην ιστορία της ροκ μουσικής, έδωσαν ένα ιστορικό live. Είκοσι ένα χρόνια μετά από αυτήν την συναυλία, που πολλοί θεωρούν την καλύτερη που έχουν δει στη ζωή τους, οι Pink Floyd πάνε στο... Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όχι όμως οι ίδιοι σε σάρκα και οστά, αλλά οι μουσικές και τα τραγούδια τους. Όλα αυτά σε μία παράσταση χορού, που επίσης έχει τη δική της ιστορία.
H μουσική των Pink Floyd θα ακουστεί 12-15 Απριλίου στην σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του ΜΜΑ, όπου ο μοναδικός ήχος των Βρετανών θρύλων θα "ζωντανέψει" μπροστά μας, από τους μεγάλους χορευτές του διάσημου Mπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, με ειδικά σκηνικά και εφέ φωτισμού! Μια εκρηκτική χορογραφία του Roland Petit επάνω στη μουσική των Pink Floyd.    Ο Roland Petit, στα τέλη της δεκαετίας του '60, επηρεασμένος απ' την μουσική του συγκροτήματος και τις προτροπές της κόρης του, συναντήθηκε μαζί τους, πήρε την ενθουσιώδη έγκρισή τους και η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της χορογραφίας του έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του1972, με τους ίδιους τους Pink Floyd να παίζουν ζωντανά μπροστά σε 32,000 θεατές στο Palais des Sports στη Μασσαλία.
Το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου ιδρύθηκε το 1887, και είναι μία από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες στον κόσμο.
Με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου έχουν συνεργαστεί οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του χορού διεθνώς, όπως οι μπαλαρίνες Κάρλα Φράτσι και Αλεσάντρα Φέρι, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, οι χορογράφοι Μιχαήλ Φωκίν και Λεονίντ Μασίν, αλλά και σκηνοθέτες-σκηνογράφοι όπως ο Franco Zefirelli.                  news.ert.gr  
                  

1 σχόλιο:

Moodesty είπε...

Eida kati paromio edo stin Souidia
Me tin fantastiki mousiki ton Pink Floyd kai me tis eikones tou Storm Thorgerson
Aksizei!