Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Φατάχ και Χαμάς μαζί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ

Για πρώτη φορά μετά το 2007, όταν και επήλθε η οριστική ρήξη μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς, τα 2 παλαιστινιακά κινήματα συμμετείχαν από κοινού σε διαδήλωση κατά των δύο νέων ισραηλινών στρατιωτικών διατάξεων που επιτρέπουν τη μαζική απομάκρυνση των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.
Η σημερινή διαδήλωση οργανώθηκε από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μετείχαν σε αυτήν πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων.
Η συγκέντρωση που έγινε κοντά στο πέρασμα Ερέζ που συνδέει τη Γάζα με το Ισραήλ, ενώ στα πανό των διαδηλωτών κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «Χέρι με χέρι κατά της σιωνιστικής απόφασης, να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης».
Ο Χισάμ Αμπντελραζέκ, εκπρόσωπος της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, μιλώντας εξ ονόματος των παλαιστινιακών οργανώσεων υπογράμμισε ότι «όλοι οι Παλαιστίνιοι αρνούνται κατηγορηματικά τα αυθαίρετα μέτρα των Ισραηλινών κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού».
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα νέα ισραηλινά μέτρα που στοχεύουν στο να αποτραπεί η παράνομη είσοδος Παλαιστίνιων, θα οδηγήσουν στην απέλαση ή τις συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.     tvxs.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: