Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ανυποχώρητος ο Ρ. Κάστρο για τους αντιφρονούντες

Ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν «θα υποχωρήσει ποτέ στον εκβιασμό» της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, τις οποίες και κατηγορεί ότι «πατρονάρουν» την απεργία πείνας ενός Κουβανού αντιφρονούντα, και ότι θέλουν να «καταστρέψουν» την Κουβανική Επανάσταση.
«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στον εκβιασμό καμίας χώρας ούτε καμίας ένωσης χωρών, όσο δυνατές κι αν είναι», δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του. 
Αναφερόμενος στον θάνατο του πολιτικού κρατούμενου Ορλάντο Ζαπάτα στις 23 Φεβρουαρίου, ο Κάστρο κατηγόρησε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους ότι «υποκίνησαν μία απεργία πείνας με παράλογα αιτήματα» και αργότερα ενθάρρυναν τον αντιφρονούντα Γκιγιέρμο Φαρίνιας, ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο της Σάντα Κλάρα, να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. 
«Όπως και στη περίπτωση του πρώτου (του Ζαπάτας) κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να του σώσουμε τη ζωή (του Φαρίνιας), όμως αν δεν αλλάξει την αυτοκαταστροφική του στάση θα είναι υπεύθυνος, μαζί με τους υποκινητές του, για την έκβαση την οποία δεν επιθυμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρ. Κάστρο, αναφερόμενος για πρώτη φορά στον 48χρονο Φαρίνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: