Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Nα μην τα επαναλάβουμε......

Για την ανάγκη για μια νέα επανάσταση «με άλλα μέσα, άλλους στόχους και άλλον εχθρό» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στον «Κόσμο του Επενδυτή».
«Πριν από 189 χρόνια οι Έλληνες επαναστάτησαν και κέρδισαν την ελευθερία τους... Σήμερα είμαστε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Η ανάγκη, όμως, για μια νέα επανάσταση, με άλλα μέσα, άλλους στόχους και άλλον εχθρό είναι και πάλι επίκαιρη και επιτακτική», επισημαίνεται στο άρθρο.
«Τότε, το ζητούμενο ήταν η απελευθέρωσή μας από τον ζυγό, τον κατακτητή», αναφέρει. «Σήμερα, είναι η απελευθέρωσή μας από όσα μας οδήγησαν στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που ζούμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης Ιστορίας μας».
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η νέα αυτή επανάσταση απαιτεί «να σπάσουμε οριστικά τα δεσμά μας με ό,τι μας οδήγησε στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες, τις οποίες βιώνουμε καθημερινά», ενώ απευθύνει έκκληση να αναγνωρίσουμε τα λάθη που διαγράψαμε στο παρελθόν ώστε «να μην τα επαναλάβουμε και να ανατρέψουμε τα πολιτικά, τα ηθικά, τα μορφωτικά, τα πολιτιστικά, ακόμα και τα αισθητικά πρότυπα που κυριάρχησαν στη ζωή μας για δεκαετίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: