Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Mια άλλη Ιταλία είναι δυνατή....

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ρώμη εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπρλουσκόνι και της κυβέρνησής του. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τους οργανωτές στην Πιάτσα ντελ Πόπολο συνέρρευσαν περίπου 200.000 άτομα. Πολλοί κρατούσαν σημαίες του Δημοκρατικού Κόμματος του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κόκκινες σημαίες του CGIL, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, ή άσπρες του κόμματος IDV του πρώην δικαστή Αντόνιο Ντι Πιέτρο. Ορισμένοι διαδηλωτές ήταν τυλιγμένοι με εσάρπες σε βιολετί χρώμα, το σύμβολο όσων τάσσονται κατά του Μπερλουσκόνι.
«Φτάνει πια», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε, ενώ ένα πανό ανέγραφε «Ψηφίστε Αλί Μπαμπά, τουλάχιστον οι κλέφτες θα είναι μόνο 40». Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών χρησιμοποίησαν και τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μίλαν, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μπερλουσκόνι, ώστε να εκφράσουν την αντίθεση τους στον Ιταλό πρωθυπουργό.
Στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Μαρτίου «θα δηλώσουμε ότι είναι δυνατή μια άλλη Ιταλία, θα νικήσουμε τον Μπερλουσκόνι», είπε ο Μπερσάνι, για τον οποίο «ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί πλέον να μιλά για το μέλλον της χώρας».tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: