Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η εκ των έσω αμφισβήτηση

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ανεξαρτήτως της κριτικής που μπορεί να ασκήσει κανείς στα μέτρα που αποφάσισε και ψήφισε η κυβέρνηση- όντως πρωτοφανούς σκληρότητας – κανένας δεν μπορεί να βρει λογική στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κυβερνών κόμμα, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι είναι παντελώς ξεκομμένο από την κυβέρνηση. ‘Η η κυβέρνηση ξεκομμένη από το κόμμα.


Μόνο που η στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να έχουμε την πολυτέλεια να οριοθετήσουμε τη σχέση κόμματος και κυβέρνησης με φόντο το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά.


Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη στην Ευρώπη, με την πλάτη στον τοίχο, η προσπάθειά του αποδυναμώνεται και ακυρώνεται με διαμάχες στη Βουλή όπως αυτή που παρακολουθήσαμε μεταξύ των κκ Παπουτσή – Σαχινίδη.


Καλώς ή κακώς τα μέτρα αποφασίστηκαν και είναι κρίσιμης σημασίας να στηριχθούν τουλάχιστον από το κυβερνητικό κόμμα. Πως θα πείσεις μια ολόκληρη κοινωνία, πώς θα πείσεις εταίρους και αγορές, όταν το κόμμα που κυβερνά, πρώτο εκείνο αμφισβητεί τις επιλογές του κυβερνητικού επιτελείου και δίνει εικόνα εμφυλίου σπαραγμού;


Εδώ βέβαια, υπάρχουν ευθύνες και του πρωθυπουργού ( στον οποίο πάντως αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό του ότι τρέχει από χώρα σε χώρα και δεν φτάνει) και του Γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη και του γραμματέα της ΚΟ Χρήσου Παπουτσή. ‘Επρεπε, πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, να συμφωνηθεί η κοινή και επιβεβλημένη γραμμή στήριξής τους , παράμετρος κρίσιμης σημασίας στην παρούσα συγκυρία. Σήμερα – αντιθέτως- το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα Βαβέλ. Το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει στη δεδομένη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: