Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον

Μήνυμα κατά των κερδοσκόπων έστειλε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τη συνάντησή τους, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει κοινή προσπάθεια ΕΕ και ΗΠΑ. Τη στήριξη της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης εκ μέρους των ΗΠΑ, εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον.                                                                     Δηλώσεις Παπανδρέου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια, ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από κανέναν άλλο, αλλά αναδεικνύει την αναγκαιότητα καλύτερων και συντονισμένων ελέγχων από τις κυβερνήσεις, έτσι, ώστε να αποφεύγονται κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος χωρών και λαών.
"Η οικονομική κρίση μας έκανε να καταλάβουμε ότι χρειάζεται ρυθμιστικό πλαίσιο για να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές θα λειτουργήσουν σωστά και επ' ωφελεία των πολιτών" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που κομίζει επίσης εκ μέρους της καγκελαρίου της Γερμανίας, του γάλλου προέδρου, του ισπανού πρωθυπουργού και του βρετανού πρωθυπουργού.
"Είδαμε ότι υπάρχουν πρακτικές που δεν βοηθούν τις χώρες που κάνουν τα σωστά βήματα, εξ' αιτίας της κερδοσκοπίας," τόνισε  και πρόσθεσε: "Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σπουδαία η συνάντηση των G20 για αποφάσεις πάνω σε αυτό ώστε να μην υπάρξει διάχυση της κρίσης".
"Στην Ελλάδα έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις για τη μείωση του ελλείμματος και για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία μας θα πάρει τη σωστή πορεία" ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "επιδιώκουμε μία δίκαιη και διαφανή κοινωνία".
Ως προς τα εθνικά θέματα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με την Τουρκία, λέγοντας ότι "πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα προόδου όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα" και προσθέτοντας ότι υπάρχει και το ζήτημα της Κύπρου που διχάζει τους δύο λαούς.
"Πρέπει να ελευθερώσουμε το νησί από τη δραστηριότητα του τουρκικού στρατού" τόνισε προσθέτοντας ότι στηρίζει πλήρως τους χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια για μία δίκαιη λύση στα πλαίσια δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας.   nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: