Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου : "Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε»"



"Τα μέτρα που παίρνουμε είναι σίγουρα σκληρά και επώδυνα. Είναι, όμως, απολύτως αναγκαία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Και το κατανοούν. Ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν είμαι σίγουρος ότι είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητά τους. Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν χειρότερη και από τον χειρότερο εφιάλτη μας.

Κατανοώ τις ευαισθησίες και τις αντιδράσεις. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι, ετούτη τη δύσκολη, την ...

οριακή στιγμή για την οικονομία μας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πατρίδα και το έθνος. Εγώ και η κυβέρνησή μου το πράξαμε. Θέσαμε υπεράνω των πολιτικών, κομματικών και ιδεολογικών μας θέσεων το συμφέρον της χώρας και το μέλλον των πολιτών.

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε». Θα δώσω, θα δώσουμε όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο. Και θα τον σώσουμε. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και θέλω να το πιστέψουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.

Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλει τάξη στην οικονομία. Και πρώτα απ’ όλους τους κερδοσκόπους. Δεν είναι μόνον άδικο, είναι και αντιδημοκρατικό, την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια «παιδάκια» στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά σε κομπιούτερ, να την υπονομεύουν.

Δεν είναι ανεκτό, τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι κάνουν θυσίες, κάποιοι κερδοσκόποι να βγάζουν, σε μια μέρα, δισεκατομμύρια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και της προσπάθειάς του να ξεπεράσει την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

Θα σηκώσω τη σημαία εναντίον τους. Θα πρωτοστατήσω στην Ευρώπη να μπει φραγμός στα παιχνίδια τους. Η τιμωρία τους είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας.

Σίγουρα είναι δύσκολα. Θα στριμωχθούμε, θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.

Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Θα έχουμε μπορέσει να φέρουμε εις πέρας τη σύγχρονη εκδοχή του ηράκλειου άθλου για την κόπρο του Αυγεία. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα ’ναι μια άλλη χώρα. Μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της.

Το επόμενο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Το βάρος της προσπάθειάς μας από ’δω και πέρα εκεί θα το ρίξουμε. Θα κάνουμε κάθε τι που απαιτείται για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα, όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα και το έθνος.

Στη μάχη που δίνουμε, μέριμνά μας είναι η προστασία των αδύναμων και η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης. Εκ παραλλήλου, σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος της πολιτικής μας είναι η ευνομία. Η ατιμωρησία τελείωσε. Να το καταλάβουν όλοι και ανάλογα να συμμορφωθούν.

Στον «πόλεμο» που διεξάγουμε, χρειάζεται να στρατευθούμε όλοι. Με όπλο τον νέο πατριωτισμό μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες περήφανους και ευημερούντες. "

Απο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις που έκανε στον κόσμο του επενδυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: