Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ναι, Μίκη μου, είναι ντροπή!

Γράφει ο Γιώργος Κρόγιας

Διάβασα την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, που σέβομαι απόλυτα για τους αγώνες του για την Δημοκρατία και συμφωνώ εν μέρει, όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω μερικά πράγματα κι ας παρεξηγηθώ:

Δεν συμφωνώ με το "Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί."
Μίκη μου, έχεις συνειδητοποιήσει ότι με τους αγώνες σου είσαι ένας από αυτούς που συντέλεσαν στην δημιουργία και την πλήρη ΑΠΟΤΥΧΙΑ της μεταπολίτευσης Ελλάδας;

Λες "κι εμείς που τους ψηφίζουμε... μας ξεγέλασαν". Ποιοι; Πότε; Τώρα ή πριν;
Μην ξεχνάς Μίκη μου πως έκανες και Υπουργός Επικρατείας επί Μητσοτάκη το '90-'92. Ήσουν υπουργός της πιο γκρίζας κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την χώρα.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω την ιστορία και τους αγώνες σου, το "δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί" κράτα το για εσένα και την γενιά σου, Μίκη μου.
Η δικιά μου γενιά, ιδίως αυτών που είναι γεννημένοι από το 74' και μετά, σε μια κατ' επίφαση Δημοκρατία που εσείς δημιουργήσατε, πιστεύει ότι πολλά μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις.

Εσύ πάλεψες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Το κατάφερες. Εν μέρει όμως!
Άσε εμάς να παλέψουμε για την αποκατάσταση της Αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης, αρετές αναγκαίες σε μια Δημοκρατία και μη μας κόβεις τα φτερά με τόσο απαισιόδοξες δηλώσεις, που εντελώς τυχαία γίνονται την ώρα που ο Σαμαράς λέει "τέλος στην συναίνεση"...                                Περίμενα από εσένα, μια πιο υπεύθυνη στάση, με περισσότερη διάθεση αυτοκριτικής για την χώρα που παραδώσατε.
Περιμένω το ίδιο και από πολλούς άλλους της γενιάς σου. Δεν το βλέπω όμως...

Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει ανάγκη από "μεταπολιτευτικά μυαλά", που δεν είναι ανάγκη η ηλικία τους να συμβαδίζει με την βιολογική τους.
Και να με συγχωρέσεις, αλλά το "τίποτε δεν μπορεί να διορθωθεί" φαντάζει πολύ "γερασμένο"...Τα 'πα και ξαλάφρωσα.      Παραπολιτική 

Δεν υπάρχουν σχόλια: