Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εμφύλιος σπαραγμός για την δημαρχιακή καρέκλα!

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Ρόδου, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας. Ομολογώ ότι τα παρακολουθώ με μια διάθεση διακωμώδησης και ταυτόχρονα θλίψης. Θλίψης για την κατάντια ορισμένων εκ των εκπροσώπων της. Και δεν μπορώ παρά να απορήσω συνειδητοποιώντας πού μπορεί να φτάσει κάποιος μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα. Την καρέκλα και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
      «Καταγγελίες» που αγγίζουν τα όρια της ιλαροτραγωδίας, φτηνιάρικο μελό από αυτοαναγορευόμενους σε «λαϊκούς ήρωες» και «παιδιά του λαού»! Που βάλουν κατά πάντων και αδιακρίτως, σε μια παράσταση «ειλικρίνειας» και «αποκαλύψεων», όπου όλοι είναι λαμόγια και διεφθαρμένοι, πλην βεβαίως των ιδίων!
    Καταγγελίες που προκαλούν την παρέμβαση του εισαγγελέα, επειδή κάποιοι, μετά από πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, αποφάσισαν να «καρφώσουν» συναδέλφους αιρετούς. Αλήθεια γιατί δεν τα κατήγγελλαν νωρίτερα; Ποια τέτοια ενέργεια νομιμοποιείται και δικαιολογείται ηθικά, όταν αποτελεί απόρροια μια διάθεσης εκδίκησης ή άσκησης πίεσης και εκβιασμού; Κι αν τους γινόταν όλων αυτών το χατίρι, κι αν δεν ήταν ο «Καλλικράτης» για να τους διχάσει και να αρχίσει ο εμφύλιος, θα συνέχιζαν ακάθεκτοι και ανενόχλητοι να κάνουν «λαμογιές», αυτές που σήμερα «αποκαλύπτονται»;
   Διότι περί αυτού πρόκειται. Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της δημαρχιακής καρέκλας από τη μείωση του αριθμού των δήμων που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης», ξέσπασε εμφύλιος σπαραγμός στην αυτοδιοίκηση.
   Ωστόσο, επειδή ουδέν κακό αμοιγές καλού, αν προέκυψε κάτι από όλα αυτά τα πρωτοφανή που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα είναι η συνειδητοποίηση από μέρους όλων ημών, ότι έχει δίκιο ο Ραγκούσης. Όχι μόνο 350 δήμοι. Και 100 αν χρειαστεί.
   Διότι όπως πλέον αντιλαμβανόμαστε, αν είναι να κάνουμε με δαύτους, όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: