Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο και τις διαλυμένες ζωές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Σάρας δεν είναι απλά μία «παράπλευρη απώλεια» της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, δεν είναι ακόμα ένας αριθμός δίπλα στις αυτοκτονίες, τους υποσιτισμένους μαθητές και τους χιλιάδες άστεγους. Φέρνει στο φως τις συνθήκες που βιώνει καθημερινά ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στις φτωχογειτονιές της πόλης μας: μακροχρόνια ανεργία, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση, πείνα και απελπισία....
Παράλληλα, η απόφαση για άμεση απέλαση της μητέρας της Σάρας επειδή δεν είχε τα απαιτούμενα ένσημα για να ανανεώσει την άδεια παραμονής της στη χώρα, καταδεικνύει το αποκρουστικό, βαθιά ρατσιστικό και απάνθρωπο πρόσωπο της ελληνικής πολιτείας.
Ως πότε θα θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές και θα ζούμε στην εξαθλίωση για να ξεπληρωθεί το χρέος των τραπεζών, για να διασωθεί το ευρώ και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις; Τι άλλο έχουν να μας προσφέρουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. παρά διάλυση της παιδείας και της υγείας, απανωτούς φόρους, φτώχεια και αναξιοπρεπή ζωή;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα αγώνα για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα βάλει τέλος στον κατήφορο. Κάθε χώρος εργασίας, κάθε γειτονιά να γίνει εστία αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, να μην επιτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να προτάξουμε την αλληλεγγύη, κόντρα στο ρατσιστικό μίσος που χτυπάει τον διπλανό μας και όχι τον από πάνω μας.
Στο σκηνικό θανάτου μιας ολόκληρης κοινωνίας, να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο, μια διαφορετική ζωή, χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε. Οργανωνόμαστε σε συλλογικότητες, συνδικάτα μάχης, πρωτοβουλίες σε γειτονιές που να μην αφήνουν κανένα ανυπεράσπιστο. Η συλλογική αντίσταση είναι μονόδρομος!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο των Δωδεκαόροφων (οδός Λαγκαδά ) στις 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: