Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μόνοφθαλμη η αστική σας δικαιοσύνη

 OmniaTV.com  Noμιμόφρονες καλοί πολίτες και νοικυραίοι, πέφτουν από τα σύννεφα τις τελευταίες ώρες με την μη προφυλάκιση των δολοφόνων, μαστροπών, βιαστών  νεοναζί.
Τις τελευταίες μέρες απολαυσαμε τον «αντιφασιστικό αγώνα» των καθεστωτικών ΜΜΕ που ξαφνικά ανακάλυψαν, όσα ήταν γνωστά σε όποιον διέθετε έστω τον κοινό νου. Τώρα αρχίζουν τα όργανα στα ΜΜΕ τροφή για εκπομπές και αναλύσεις πάνω σε πτώματα και στον φόβο μεταναστών και όχι μόνο....
"Η δικαιοσύνη ξέρει καλα την δουλειά της. Καθυστερήσαμε να δράσουμε γιατί έπρεπε να δεθεί σωστά το κατηγορητήριο." Συνομιλιες φωτιά, κατηγορίες βαριές. Τάγματα εφόδου, τραμπουκισμοί, δολοφονίες, εξαφανίσεις μεταναστών, ξυλοδαρμοί, παράνομες σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας, απειλές και ο κατάλογος μακρύς. Τίποτε από αυτά όμως δεν κατάφερε να λυγίσει την «αδιάφθορη δικαιοσύνη».
   Η σημερινή απόφαση της μη προφυλάκισης των νεοναζί αφιερωμένη σε εκείνους που έστω για λίγο πίστεψαν, ότι οι δημιουργοί του φασιστικού μορφώματος θα κατέστρεφαν ή θα λύγιζαν το δημιούργημά τους.
  Το χειρότερο είναι ότι στη συνείδηση κάποιων αθωώθηκαν τα μορφώματα αυτά με αυτή την απόφαση. Και άνθρωποι που διαθέτουν τέτοια συνείδηση είναι πιο επίκινδυνοι και από τα ίδια τα μορφώματα.
  Μου χε πει κάποτε ένας στενός φίλος «το δίκαιο είναι το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο». Ναι είναι αν το διεκδικείς μέσα από την διεφθαρμένη, ξεπουλημένη και υποκριτική δικαιοσύνη.
  Για να προλάβω και όσους θα μιλήσουν για τσουβάλιασμα, ναι πιθανόν κάποιοι δικαστές να αποτελούν εξαίρεση, όμως οι εξαιρέσεις μαθαίνουμε από το δημοτικό, ότι το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Να την χαίρεστε την αστική σας δικαιοσύνη φιλήσυχοι πολίτες και υποστηρικτές του κράτους δικαίου και όσοι ξαφνικά γιατι δεν σας έλαχε ποτέ να έχετε σχέση με το πώς λειτουργεί το κράτος δικαίου, ή αδιαφορήσατε να μάθετε, αναφέρω ελάχιστα παραδείγματα της "δικαιοσύνης" έτσι για το τσακίρ κέφι :
-         -  Τοξικομανείς με μικροποσότητα = προφυλακιστέοι με καταδίκη το λιγότερο 5 χρόνια ακόμα και γι’αυτούς που έχουν μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. (κι οποιος θέλει μπορώ να του αναφέρω μπολικες υποθέσεις ως αυτόπτης μάρτυρας, 9 στους 10 τοξικομανείς κρίνονται προφυλακιστέοι...)
-          - Μεγαλέμποροι ναρκωτικών = προσωρινά ελεύθεροι, στην δίκη ελεύθεροι με αναστολή
-          - Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης = απόπειρα ληστείας> "τρομοκράτες"προφυλακιστέοι
-         -  Κασιδιάρης, Μίχος, Παναγιώταρος = κατηγορίες για μαστροπία, δολοφονίες, βιασμούς, ξυλοδαρμούς, εκπαίδευση ταγμάτων εφόδου, κλοπές, εκμετάλευση = η Αστική Δικαιοσύνη κρίνει πως δεν είναι επικίνδυνοι, μη προφυλακιστέοι.
-        -   Κώστας Σακκάς = προφυλακισμένος για πάνω από 30 μήνες
-          - Μέλη ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης= προσωρινά ελεύθεροι.
Και σαφώς η απαρρίθμηση ανάλογων περιπτώσεων θα μπορούσε να καλύψει σελίδες επί σελίδων (ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να προσθέσουν περιπτώσεις), άλλωστε πριν δυο τρεις μέρες η έκκληση του 18 άνω για αποφυλάκιση του Βαγγέλη Σακκά* που συμμετείχε στο πρόγραμμα, απλά προσθέτει άλλη μια απόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας της "αδιάφθορης" και όχι τυφλής αλλά κοντόφθαλμης και πουλημένης δικαιοσύνης. Ή μήπως να θυμήσουμε την περίπτωση των κατοίκων και αγωνιστών της Ιερισσού; 3.500 σελίδες το κατηγορητήριο για τους κατοίκους, 9 σελίδες για τον ναζί Κασσιδιάρη. Το ποιον θεωρεί το κράτος "δικαίου" εχθρό του είναι παραπάνω από ολοφάνερο.
Δυό άκρα; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Χάρισμα σας αυτή η δικαιοσύνη, δεν αξίζει όχι σεβασμό αλλά ούτε σάλιο, για όποιον θέλει άκομη να ισχυρίζεται ότι ανήκει στο ανθρώπινο είδος και διαθέτει συνείδηση, το μόνο που έχει να κάνει είναι να την φτύσει κατάμουτρα και να παλέψει για το δίκιο στους δρόμους και όχι στο θέατρο των δικαστικών αιθουσών, έτσι ώστε να πάψει το δίκιο "να είναι το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο...."
«Τι κωμικοί που είναι οι άνθρωποι! Με αυτή την ζέστη, δικαστές, δικηγόροι, δημόσιος κατήγορος, στριμώχνουνται σε μια αίθουσα, ιδρώνουν, νευριάζουν, και φωνάζουν όλοι μαζί...Στο τέλος εξαντλημένοι, θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες, γιατί «βοήθησαν» την δικαιοσύνη»  Ν.Καζαντζάκης.                                     (Για την περίπτωση του Βαγγέλη Σακκά μπορείτε να διαβάσετε εδώ :
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: