Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλι θα ξεπουλήσετε τους καθηγητές;

Έχει περάσει μια εβδομάδα απεργίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει πως οι απεργοί εργαζόμενοι έχασαν ήδη πέντε ημερών μεροκάματα. 
Χθες η Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε για 48ωρη τη Δευτέρα και Τρίτη και νέες συνελεύσεις την Τρίτη. 
Ενώ, όπως διαβάζουμε, η πλειοψηφία (56 από τις 85) των ΕΛΜΕ είχε ψηφίσει για νέες πενθήμερες την εβδομάδα που έρχεται, τελικά στη συνέλευση των προεδρείων δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για να περάσει μια πρόταση.... 
Προσέξτε τώρα εδώ το ρόλο που παίζει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σταθερά υποστηρίζει την ίδια επί της ουσίας πρόταση με τις κυβερνητικές παρατάξεις, δηλαδή για 48ωρες. Σε καταστάσεις όπου μια απόφαση κρίνεται οριακά σε ψηφοφορίες, μια απώλεια από μια υποτιθέμενη "αριστερή" πλευρά, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Την πρόταση για νέες πενθήμερες υποστηρίζουν ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) χωρίς να γνωρίζουμε τι στάση κράτησαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Πάμε παρακάτω. Εάν σταματήσει τώρα η απεργία, τότε θα πρόκειται για ακόμα μια απίστευτη κινηματική φούσκα, με απώλειες φυσικά μόνο για τους απεργούς που έχασαν άνευ λόγου και αποτελέσματος ένα σεβαστό ποσοστό από τα πενιχρά έτσι κι αλλιώς εισοδήματά τους. Ούτε καν ένα επιμέρους  κλαδικό αίτημα τους δεν ικανοποιήθηκε. Από πού και ως πού θα σταματήσει η απεργία;
Αυτή η εξέλιξη θα συσσωρεύσει στο σώμα των εργαζομένων ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση στην ήττα του Μαΐου και βέβαια αυτή η απογοήτευση θα στραφεί εναντίον και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, στο βαθμό που αναλογεί στην κάθε μια παράταξη και στα πρόσωπα. Αλλά κυρίως θα αφοπλίσει οριστικά πια αυτό τον εργασιακό χώρο που φάνηκε να τραβά μπροστά και να ανάβει το φιτίλι για μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ώστε να ξεμπερδεύουμε με τη φασιστοκυβέρνηση.
Η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης πρέπει να συνεχιστεί και μόνο έτσι θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των εργαζομένων, αλλιώς θα κλαίνε τα χαμένα μεροκάματα και τη χαμένη τιμή τους, αλλά κυρίως τη συνέχιση της ίδιας αυτής κυρίαρχης κατάστασης μιζέριας και υποβάθμισης. Επειδή σε κάθε κλαδική απεργία αυτό που παίζεται πια σήμερα δεν είναι μόνο τα επιμέρους αιτήματα. Τι να περισώσεις από τα ψευδοδικαιώματα και τους ψωρομισθούς που έχουν απομείνει πλέον στους εργαζόμενους; Αλλά ούτε καν ένα κλαδικό αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, και ακόμα υπάρχουν χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και έρχεται η απόλυση και για άλλους. 
Όμως όποιος πιστεύει οτι αυτή η κυβέρνηση που δεν διστάζει να δολοφονεί εν ψυχρώ - μην ξεχνάμε οτι οι μπάτσοι ήταν μπροστά την ώρα που σφάζανε τον Παύλο Φύσσα και κοιτάζανε -  θα ικανοποιήσει κλαδικό αίτημα, είναι σοβαρά πλανημένος. Αυτή η κυβέρνηση ή πέφτει ή συνεχίζει να μας ξεσκίζει. Από αυτή και μόνο τη σκοπιά στόχος κάθε απεργίας είναι η οριστική λύση για όλους μας.
Αυτό που παίζεται πια σήμερα σε κάθε απεργία είναι η τελική και οριστική νίκη για όλους που σημαίνει να προκληθεί τέτοια κρίση που να μην μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ! Ή όλα ή τίποτα! Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν τώρα!

Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση που δεν μπορεί να σταθεί με κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια για διάστημα τόσο ώστε να μην μπορεί να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν αποδείξει πρόσφατα πως δεν επιδιώκουν να έρθουν σε ρήξη. Επομένως μια απεργία που ουσιαστικά δεν απειλεί το να χαθεί η σχολική χρονιά, είναι άσφαιρη τουφεκιά τόσο όσο και οι γνωστές, κούφιες 24ωρες και 48ωρες όλων των προηγούμενων ετών.

Υ.Γ.

Και κάτι για την επικαιρότητα. Η συνεργασία χρυσαυγιτών και κυβερνητικής μπατσαρίας στη δολοφονία Φύσσα επεδίωξε και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας. Αυτή τη στιγμή παντού "παίζουν" ειδήσεις για τα εγκλήματα της φασιστοσυμμορίας. Πρέπει να επαναφέρουμε την ατζέντα στις απεργίες και τις άλλες κινηματικές δράσεις, για να μπορέσουμε στο μέλλον να κρατήσουμε ψηλά την τιμή των νεκρών μας. Και αυτό θα γίνει μόνο αν νικήσουμε όλο το σάπιο σύστημά τους, μόνο αν τους ανατρέψουμε τώρα. Τιμή στη μνήμη του Παύλου είναι η Απεργία Διαρκείας. Καμιά υποχώρηση!                    
Κεράσια και Κρίνοι:   

2 σχόλια:

Giannis Pit είπε...

Έχω όμως ένα ερώτημα πράξης στο φίλο συντάκτη του θέματος:
Η Πρώτη βδομάδα της απεργίας της ΟΛΜΕ ξεκίνησε θριαμβευτικά και καταλήγει φθίνουσα καθοδικά.
Το βλέπω στο σχολείο των παιδιών μας, που το Λύκειο και Γυμνάσιο λειτουργεί ΠΛΗΡΩΣ με άπαντες παρόντες.
Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη ; στο τι μέλλει γενέσθαι ;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aυτός που τα γράφει αυτά ειναι πραγματικά αστείος! Γιατί δεν παραγγέλνει μια Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας "για να ξεμπερδεύουμε":
Η Απεργίες για να γίνουν αρθρογράφε της δεκάρας ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΥΣ. Και αυτοί που απεργούν ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ είναι οι του ΚΚΕ που βρίζει.
Το να προτείνει κανεις 5 ήμερες επαναλαμβανόμενες, ενώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, και μετά τις πρώτες 2-3 μέρες να εκφυλίζονται στο 30% λέει κάτι για τους "αναλυτές" που δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Tι σόι λογική είναι αυτή που λέει "εντάξει δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκείας, αλλά τώρα που ξεκινλήσαμε δε μπορούμε να κάνουμε πίσω"; Οποτε τι; Πάμε να σπασουμε τα μούτρα μας επειδή το ξεκινλήσαμε; Και μετά τι;;;
Απεργία με σχολεία ανοιχτά γίνεται; Μηπως τελικά η μόνη έννοια όλων αυτών είναι πως θα πουν κάτι για το ΚΚΕ που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ όπως λέει ψεύτικα(κατ'αρχα΄ς η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ δεν πήγαν ούτε στις μισες συνελεύσεις και επομένως δεν πρότειναν τίποτα), πρότεινε 48ωρες και μετά συνελεύσεις και επανεκτίμηση για τη συνέχεια.Αν είχει ακολουθηθεί αυτή η γραμμή θα είχαν γίνει 3 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ επαναλαμβανόμενες 48ωρες, και στις συνελεύσεις θα αποφάσιζαν για τη συνέχεια.
Τελικά για ποιο πράγμα κατηγορούν το ΚΚΕ; Επειδή δε λέει σαχλαμάρες κι ανοησίες; Επειδή παρακολουθεί και μελετά την πραγματικότητα όποια κι αν είναι; Επειδή δεν κάνει τη φαντασίωσή του("γενική πολιτική απεργία διαρκείας"!!!) γραμμή πάλης από τη στιγμή που δεν υπάρχουν απεργοί να την υλοποιήσουν; Η ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ;;;
Παρακαλούμε όλους αυτούς τους πολύξερους "κινηματικούς" που τους φταίει το ΚΚΕ για όλα να τρέξουν και αύριο στην πιο κοντινή εκκλησία και να προσευχηθούν να φέρει ο καλός Θεός γρήγορα εκλογές για να βγεί ο άγιος ΣΥΡΙΖΑ και να σωθούμε όλοι. Μετά να βάλουν ένα περιβραχιόνιο, όπως κάνουν στην Ιαπωνια, που να λέει "απεργω" και να πάνε στη δουλειά απελπισμένοι, πειθήνιοι και σκυφτοί όπως είναι!
Εμείς θα παλέψουμε με πίστη, στοχο, πειθαρχία και υπομονή μέχρι το τέλος. Μέχρι τη νίκη που αυτοί δεν πιστεύουν!