Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΩΡΣΕ!

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ   Αυτός ο τύπος, ο Σαμαράς, το 2011 έλεγε στο συνέδριο του Economist: «Η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της....
Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;».
Τελικά υπέγραψε τις απαιτήσεις της Μέρκελ, ψήφισε άλλα δύο Μνημόνια και απολογήθηκε σε γερμανό δημοσιογράφο που τον ρώτησε γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, απαντώντας με το αξέχαστο «ουδείς αλάθητος». Αυτό το «ουδείς αλάθητος» έσβηνε μονοκοντυλιά όλα τα παραπάνω περί «λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς δεχόταν ότι ο ίδιος δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση. Ουσιαστικά είχε αποδεχτεί ως ορθή τη λύση του Μνημονίου. Ήταν η τέταρτη κωλοτούμπα που έκανε μέσα σε μήνες.
Τώρα και μετά τις παραδοχές του ΔΝΤ περί «λαθών», ο Σαμαράς αδιαφορώντας για λεπτομέρειες όπως η σοβαρότητα, η αξιοπρέπεια και η ντροπή, δηλώνει ότι γνώριζε πως το πρώτο Μνημόνιο είχε λανθασμένη συνταγή και γι’ αυτό δεν το ψήφισε. Αυτός ο τύπος, λοιπόν, κάνοντας την εφτακοσιοστή κωλοτούμπα του μέσα σε 2 χρόνια, αυτοδιαψεύδεται, γελοιοποιείται, ρεζιλεύεται και ομολογεί πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει οποιοδήποτε ψέμα.
Ο Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μνημονίου, το οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου υμνούσε σε άρθρο του  δήλωσε στις 8 Ιουνίου ότι «Μας χρησιμοποίησαν για να δοκιμασθεί το ΔΝΤ στην Ευρώπη». Για το πτώμα της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη δε χρειάζεται να πούμε κάτι. Όποιος έχει δει την ταινία «Τρελό weekend στου Μπέρνι» καταλαβαίνει τις ομοιότητες. Όποτε υπάρχει ψηφοφορία για νέα μέτρα, πηγαίνει ο κλητήρας της Βουλής και σηκώνει το ψόφιο χέρι της ΔΗΜΑΡ στο «ναι σε όλα».
Αυτοί οι τρεις τώρα είναι κυβέρνηση. Υπόσχονται ανάπτυξη και σωτηρία. Το δύο Στούτζες κι ο τρίτος πτώμα. Και η ανοιχτή παλάμη μας από μούντζα έγινε «ό,τι έχετε ευχαρίστηση». Σε λίγο θα γίνει «κάπου να κοιμηθώ», καθώς οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ξεκινούν οσονούπω με διάφορα άλλοθι, ενώ τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κρύβουν ότι η σχετική συζήτηση με την τρόικα θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Συζήτηση που λέει ο λόγος, διότι η άρση ασυλίας στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας είναι  απαίτηση της τρόικας ώστε να ξεμπερδεύουν οι τράπεζες με τα λογιστικά τους και να πουληθούν ευκολότερα.
Για το θέμα των επενδυτών τι να λέμε; Μετά το φιάσκο της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει ομαδικά μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σιγά τους σοβαρούς. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι έγιναν ξεφτίλα, αλλά ότι έμαθαν όλοι οι καταναλωτές ότι πληρώνουν το φυσικό αέριο σε τιμή 30% ακριβότερη από ό,τι οι καταναλωτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο τέλος θα κρατήσουν τα χρέη των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ για να μας τα φορτώσουν και την «καλή» ΔΕΠΑ θα τη χαρίσουν σε κάποιον Σάλλα για να έχουν να σαλιαρίζουν με «επιτυχίες».
Αν βέβαια οι Financial Times είχαν κάποιο αφιέρωμα στον «ήρωα Σαμαρά» θα μας το έτριβαν στη μούρη 24 ώρες το 24ωρο. Τώρα που οι Financial Times μιλάνε πάλι για δημιουργία διπλού νομίσματος, Grexit και δραχμές, το κάνουν γαργάρα για τον πονόλαιμο.
Αυτή την κυβέρνηση, με αυτόν τον πρωθυπουργό εμπιστεύονται οι Έλληνες. Δεν αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις του MEGA και του ΣΚΑΪ , αλλά στη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που είναι η καθημερινότητά μας. Τσιμουδιά από παντού. Αντίδραση καμία. Γκρίνια στο ψιθυριστό και μεταξύ μας. Ό,τι δε θες το πετάς κι ό,τι θες το κρατάς. Για να μην πετάμε αυτή την κυβέρνηση, τη θέλουμε. Μαζοχιστές; Εύπιστοι; Ανέγγιχτοι από την κρίση; Αδιάφοροι; Όλα μαζί; Χέστηκα για το τι ακριβώς είμαστε, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: