Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προχωράει σε ένα ακόμα επαίσχυντο χτύπημα στην εργατική τάξη και τον λαό.
         
  Με το Σχέδιο Νόμου «Για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και σκαφών...
αναψυχής, αποδέχεται τις προτάσεις των εφοπλιστών για την διάλυση των οργανικών συνθέσεων από ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, καταργεί τη δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών πλοίων και την 7μηνη των ταχύπλοων.

Παραδίδει το Λιμενικό Σύστημα, τις υποδομές και τις περιοχές της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο, που το καλεί δια μέσου παραχωρήσεων – ξεπούλημα να "επενδύσει" με πιλότο το εργασιακό καθεστώς σκλαβιάς της COSCO. Εκχωρεί τα πάντα στους φίλους τους εφοπλιστές ενάντια στους ναυταργάτες, σε βάρος της φτηνής, σταθερής και ασφαλούς ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών.

Η ανατροπή της πολιτικής και της τρικομματικής κυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονιων και των δανειακών συμβάσεων. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντξάεις και συνολικά η άμεση επιστροφή στα επίπεδα του 2009.  Η  ρήξη με την πολιτικες της ΕΕ και η αποδέσμευση από αυτή. Η εθνικοποίηση των ακτοπλοικών συγκοινωνιών με εργατικό και λαικό έλεγχο,  στα πλαίσια του χτυπήματος της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας συνολικά, ώστε η μετακίνηση και η κοινωνική ζωή των νησιών να μην εξαρτώνται απο την κερδοσκοπική μανία και τα παιγνίδια των εφοπλιστών, αλλά να ελέγχεται από την κοινωνία, . Το ξαναζωντάνεμα των ναυπηγείων που τα κλείνει η πολιτική ΕΕ, ιδιοκτητών και κυβέρνησης κάτω απο δημόσιο έλεγχο για την ανανέωση και διεύρυνση της εθνικοποιημένης ακτοπλοίας είναι μερικά μόνο από τα αιτήματα και τους στόχους που μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, φτηνή, συχνή και ασφαλή ακτοπλοική συγκοινωνία για τον λαό. Προυπόθεση για αυτό είναι να σπάσουμε τα δεσμά του κέρδους  και της ΕΕ.
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΛΑΙΑΟ
 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙς 12 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: