Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελία ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Ιστός" στο Χαϊδάρι

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας) καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος “Ιστός” στο Χαϊδάρι.
  Ιδού τα αποτελέσματα της κυβερνητικής εκστρατείας συκοφάντησης και καταστολής....
των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων! Για μας είναι ξεκάθαρο. Η πολιτική της κυβέρνησης “λύνει” τα χέρια των φασιστών και τροφοδοτεί την ακροδεξιά βία. Άλλωστε ανέκαθεν η ακροδεξιά πρακτική και ρητορική είτε έστρωνε το δρόμο, είτε ερχόταν να σφραγίσει την κυβερνητική πολιτική. Όμως η δράση τους, τους αποκαλύπτει. Η ωμή τρομοκρατία είναι το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει. Οι δικαστές τους επιστρατεύουν τους απεργούς. Οι δυνάμεις καταστολής τους επιτίθενται σε συνδικαλιστές. Τα ΜΜΕ τους ψευδολογούν, συκοφαντούν και τρομοκρατούν απ' τις οθόνες. Οι φασίστες τους μαχαιρώνουν και βάζουν βόμβες.

Ποιοι όμως έχουν συμφέρον από μια επίθεση στον “Ιστό”;

Ο “Ιστός” έχει εχθρούς. Έχει την κυβέρνηση, εκπρόσωποι της οποίας τον κατονόμαζαν στα media ως “εστία ανομίας” στο Χαϊδάρι. Έχει τον δήμαρχο Μαραβέλια και τη δημοτική παράταξη της ΝΔ στο Χαϊδάρι που το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησαν να τον κατεδαφίσουν για να χτίσουν κτίριο-δώρο στους εργολάβους που θα κατέτρωγε τόσο το ιστορικό για το Χαϊδάρι κτίριο, όσο και τον ελεύθερο, πράσινο χώρο της πλατείας Παλαιού Δημαρχείου. Εχθροί του “Ιστού” είναι τέλος κι οι φασίστες -χρυσαυγίτες και μη- καθώς είναι οι μόνοι άνθρωποι που ο “Ιστός” δεν θα δεχτεί ποτέ να στεγάσει. Αυτό είναι το κυβερνητικό και ακροδεξιό τόξο που τεντώνεται για να χτυπήσει καθετί που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση, καθετί που δημιουργεί ανθρώπινες συνειδήσεις που θα αποζητήσουν μια άλλη κοινωνία.

Ο “Ιστός” έχει φίλους. Έχει τις άπορες οικογένειες που σιτίζονται απ' τη συλλογή τροφίμων του “Ιστού”. Έχει τους μαθητές άπορων οικογενειών που κάνουν δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα. Έχει τους μαθητές και καθηγητές του κοινωνικού ωδείου που κάνουν μαθήματα μουσικής. Έχει τους ανθρώπους με οικολογικές ευαισθησίες. Τους καλλιτέχνες. Τους εργαζόμενους του Χαϊδαρίου και των γύρω περιοχών στους οποίους ο “Ιστός” ήταν πάντα συμπαραστάτης όταν αγωνίζονταν. Τους γείτονες που λαμβάνουν μέρος σε μια σειρά δημιουργικές δραστηριότητες. Τους επισκέπτες απ' τις γύρω συνοικίες που έρχονται στις συζητήσεις και τις δράσεις του. Έχει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Χαϊδαρίου που μαθαίνουν και αναγνωρίζουν την κοινωνική πρακτική της κατάληψης του “Ιστού”. Αυτή είναι η κοινωνική ασπίδα του “Ιστού”. Οι εκατοντάδες άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στην κατάληψη του Παλαιού Δημαρχείου του Χαϊδαρίου κι οι ακόμα περισσότεροι που βλέπουν θετικά τη δραστηριότητα του “Ιστού”.

Ως Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ.Βαρβάρας) θεωρούμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς τέτοιων επιθέσεων. Κυβέρνηση που εκδηλώνει τέτοια αντικοινωνικά χαρακτηριστικά κατασυκοφαντώντας και χτυπώντας με τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ ο,τιδηποτε δρα και κινείται, από τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ μέχρι τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, είναι κυβέρνηση-τρομοκράτης. Τους αποδίδουμε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στον “Ιστό” μαζί με τους καναλάρχες της διαπλοκής και τη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς μνημόνια, κοινωνικές ανισότητες, εκμετάλλευση. Δεν ξέρουμε τι μήνυμα ήθελαν να στείλουν οι αυτουργοί αυτής της επίθεσης αλλά το μήνυμα που πήραμε εμείς ήταν:

                                                Αλληλεγγύη – Συσπείρωση – Αγώνας.

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ.Βαρβάρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: