Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική, πάνω από είκοσι χιλάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα

Πάνω από είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας από τη Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα από τις 1μμ μέχρι και τις 9.30μμ όπου ολοκληρώθηκε η πανελλαδική αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση «19 Γενάρη, Αθήνα πόλη αντιφασιστική». Η διαδήλωση έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης των νεοναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν το Σαχζάτ Λουκμάν...
της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, της συνεργασίας ΕΛΑΣ-Χρυσής Αυγής της επίθεση του Σαμαρά στο δικαίωμα ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους  εκατοντάδες ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους συνδικαλιστές, τους αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων, τα Δημοτικά Συμβούλια και τα συνδικάτα, τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη που στήριξαν και έκαναν την Αθήνα, πόλη αντιφασιστική ένα σημαντικό σταθμό στην κλιμάκωση του κινήματος.
Συγκλονιστική ήταν η σεμνή τελετή-προσευχή που οργάνωσε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος στη Πλατεία Κοτζιά στις 1.30μμ με μεταφορά του φερέτρου του δολοφονημένου στα Πετράλωνα από νεοναζί εικοσιεξάχρονου εργαζόμενου στις Λαϊκές Αγορές Σαχζάτ Λουκμάν. Ακολούθησε μαζική συμμετοχή τους με τα παιδιά τους που είχαν παρακολουθήσει πιο πριν στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ τη παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του Βασίλη Κουκαλάνι.
Το οργισμένο ποτάμι ξεκίνησε από την Ομόνοια μετά τις ομιλίες με μια μαχητική διαδήλωση πίσω από το πολύχρωμο πανό «Αθήνα,πόλη αντιφασιστική»που κάλυπτε όλη τη Σταδίου. Διαδηλωτές με τα πανό τους είχαν φτάσει από την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα τη Πάτρα, το Ναύπλιο κα. Μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, την Μ.Ανατολή, Κούρδοι αγωνιστές βρίσκονταν σε όλη τη διάταξη της πορείας, ανάμεσα τους πολλές οικογένειες με παιδιά. Πολλές τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ κινητοποίησαν οργανωμένα κόσμο από τις γειτονιές της Αθήνας. Συνδικάτα εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών, η Ιντρακόμ, η ΠΟΘΑ και πολλά άλλα κατέβηκαν στη διαδήλωση. Οπαδοί ποδοσφαιρικών έδωσαν παρών. Συμμετείχαν τοπικές αντιφασιστικές επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις, δημοτικές κινήσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, το ΝΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΕΕΚ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Στη συναυλία δεκαοκτώ καλλιτέχνες και συγκροτήματα ενώθηκαν με ομιλητές για να διατρανώσουν ότι δεν περνάει ο φασισμός και η δολοφονική τρομοκρατία των νεοναζί. Έγινε ένα λεπτό σιγής με χιλιάδες διαδηλωτές να υψώνουν τις γροθιές τους για τον Σαχζλάτ Λουκμάν και μετά την ομιλία του Τζαβέντ Ασλάμ  οι Πακιστανοί μετανάστες μετέβησαν στο Περιστέρι στο σπίτι των συγγενών του. Την εκδήλωσε άνοιξε ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και ακολούθησαν ομιλίες για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών με τα ίδια πάνω στη σκηνή.
Το κάλεσμα μετατράπηκε σε διεθνή κινητοποίηση σε πάνω από 30 πόλεις σε όλον το Πλανήτη, ανάμεσα τους το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, οι Βρυξέλλες, η Βιέννη,  το Σίδνεϋ και η Καμπέρα στην Αυστραλία, το Τορόντο, η Ν.Υόρκη, το Σικάγο, το  Τάμπερε στην Φινλανδία και αλλού.
Είναι μόνο η αρχή! Μπροστά μας έχουμε μια ολόκληρη μάχη να δώσουμε για να ξηλώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις και τις ρατσιστικές πολιτικές.
Με μεγαλύτερη ορμή και δύναμη συνεχίζουμε. Άμεσα θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ για να προτείνει τα επόμενα συντονισμένα βήματα.

Για την ΚΕΕΡΦΑ

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος             Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή   

Δεν υπάρχουν σχόλια: