Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

19 Γενάρη: Αθήνα - πόλη αντιφασιστική

19 Γενάρη: Αθήνα - πόλη αντιφασιστική.
Όλοι στις διαδηλώσεις. Αθήνα, 2.00 μ.μ. Ομόνοια, πορεία στο Σύνταγμα.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες
Στις 19 Γενάρη διαδηλώνουμε όλοι ενάντια στην πολύμορφη νεοφασιστική αντεργατική και αντιλαϊκή απειλή. Ενάντια στην τριπλή τρομοκρατία κράτους και κυβέρνησης...
(όπως υπογραμμίζουν και οι πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις), εργοδοτών (από την Χαλυβουργία μέχρι τις απολύσεις απεργών) και των νεοφασιστών (με τα ρατσιστικά πογκρόμ και όχι μόνο). Ο φασισμός έχει παρελθόν, αλλά έρχεται κυρίως από το ζοφερό μέλλον του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας. Είναι γέννημα θρέμμα της κρίσης του αλλά και όπλο του συστήματος ενάντια στις ανεπανάληπτες επαναστατικές δυνατότητες για την απελευθέρωση της εργασίας από τα δεσμά της εκτινασσόμενης εκμετάλλευσης. Είναι η προληπτική αντεπανάσταση μπροστά στη δυνατότητα των εργαζομένων και του λαού να ανατρέψουν την άγρια επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, μπροστά στα επαναστατικά γεγονότα και καταστάσεις που ωριμάζουν.
Στο Γ’ Ράιχ και στην Ευρώπη, ο φασισμός-ναζισμός οργάνωσε τα στρατόπεδα και την επιστράτευση της εργασίας, με ιδεολογικό προκάλυμμα τον αντιεβραϊκό ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό, για μια καπιταλιστική υπέρβαση της κρίσης που ξέσπασε το 1929. Σήμερα, ολόκληρη η ΕΕ, με ηγεμόνα το γερμανικό κεφάλαιο, μετατρέπεται σε ένα «ευρωπαϊκό Δ’ Ράιχ», για τη δημιουργία στρατοπέδων εργασίας με την επωνυμία Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με κινεζοποίηση των μισθών για την αντιδραστική υπέρβαση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, του ευρώ και της ΕΕ. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή συμβάλει άμεσα στο κύριο έργο της τρόϊκας, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους για μια Ελλάδα απέραντη ΕΟΖ εκμετάλλευσης της εργασίας με όπλο την αντιμεταναστευτική και αντιαριστερή εκστρατεία.
Ο νεοφασισμός απαντά στην κρίση και παρακμή της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με την κατάργηση κάθε μορφής δημοκρατίας, ενώ η εποχή μας απαιτεί μια ανώτερη δημοκρατία των ίδιων των εργαζομένων και του λαού. Συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες, ελληνικές και ξένες, με την αστυνομία, με το δικαστικό σύστημα, με τους εργοδότες, με τους καναλάρχες και με τη σημερινή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνδράμοντας στο κύριο έργο τους: στην πτώση των μισθών και στην υπονόμευση έως κατάργηση των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για αυτό οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής μένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι.
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες
Ο αγώνας ενάντια στη νεοφασιστική τρομοκρατία συμβαδίζει με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τα μέτρα τους, ενάντια στους τοκογλύφους δανειστές και τραπεζίτες, ξένους και ντόπιους. Συμβαδίζει με τον αγώνα για μια αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κέρδους. Ο σύγχρονος αντιφασιστικός αγώνας που θα νικήσει και θα καταργήσει οριστικά κάθε φασιστική απειλή έχει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή αντικαπιταλιστικό εργατικό προσανατολισμό και ταξικά δημοκρατικό περιεχόμενο. Χωρίς να αφήνουμε ανυπεράσπιστη και την παραμικρή λαϊκή κατάκτηση μέσα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, γνωρίζουμε ότι το πεδίο όπου θα κριθεί η μάχη με τη νεοφασιστική, κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι στους δρόμους του αγώνα, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές. Εκεί οικοδομούμε ενωτικά μέτωπα πάλης, με κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος για την ήττα της κρατικής, εργοδοτικής και φασιστικής τρομοκρατίας. Δεν οδηγούν στην ήττα του νεοφασισμού ούτε τα διαταξικά «αντιφασιστικά μέτωπα» του «συνταγματικού τόξου» (με συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων ή εκπροσώπων του τοπικού κράτους που πρωτοστατούν στην αντιλαϊκή επίθεση), ούτε ο αριστερός κοινοβουλευτικός κυβερνητισμός, ούτε τα κομματικά αυτοαναφορικά μέτωπα, ούτε η τυφλή βία και «στρατιωτική αναμέτρηση» του θεάματος. Με τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος δίνουμε ταυτόχρονα τη μάχη της επιβίωσης και της ανατροπής, της κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης του νεοφασισμού, καθώς και της λαϊκής περιφρούρησης και αυτοάμυνας ενάντια στα Τάγματα Εφόδου της "Χρυσής Αυγής" και της αστυνομίας.
  • Με οργανωμένο λαό και μαζικό κίνημα ανατρεπτικό, τσακίζουμε την τρομοκρατία κυβέρνησης – κράτους, εργοδοσίας, νεοφασιστών.
  • Τρόικα, κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί
  • Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό
  • Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι
  • Στη χωματερή της ιστορίας ο φασισμός, κάτω ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός
  • Απελευθέρωση από τη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, εργατική δημοκρατία, κομμουνιστική προοπτική.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, Ιανουάριος 2013                        Νέο Αριστερό Ρεύμα    

Δεν υπάρχουν σχόλια: