Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας-Ν.Φιλαδέλφειας για την Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 22/12

Εργαζόμενε/η , άνεργε/η , νεολαίε/α
Δύο χρόνια μνημόνια μας έχουνε τσακίσει, αυτό που μας έλειπε μέσα στη φτώχεια μας ήταν και οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Το Σάββατο 15/12 έκανε την εμφάνιση του στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο ο περιφερόμενος θίασος της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι έφτασαν με πουλμανάκι στα γραφεία τους στο Ηράκλειο και κραδαίνοντας ρόπαλα, πραγματοποίησαν πορεία από το Ηράκλειο μέχρι τη Νέα Ιωνία.
Ψήφισαν στη βουλή -μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης- τη διαγραφή...
των χρεών των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ και την πώληση-ιδιωτικοποίηση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (δηλαδή τη μεταβίβαση της υποθηκευμένης αγροτικής γης). Κατέθεσαν πρόταση νόμου για τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών και έστησαν δουλεμπορικά γραφεία «εύρεσης εργασίας» προωθώντας «μόνο έλληνες εργαζόμενους» σε εργοστάσια και βιοτεχνίες, με μεροκάματο 15 ευρώ, κατώτερο ακόμα και του ισοπεδωμένου επίσημου ημερομισθίου των 18 ευρώ.
Επιχειρηματίες, καριερίστες στα μπραβιλίκια και στις άτυπες υπηρεσίες «ασφαλείας».Τόσα χρόνια βρίσκονταν πίσω από κυκλώματα προστασίας, νυχτερινά κέντρα, διακίνηση όπλων και ουσιών, συμβόλαια ξυλοδαρμού ή θανάτου, άτυπες «υπηρεσίες» (επί πληρωμή) σε λαϊκές και παζάρια για την εκδίωξη των μεταναστών μικροπωλητών, πάντα με την κάλυψη της αστυνομίας. Επίσης, είναι κι οι ίδιοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, ροζ ξενοδοχείων, καταστημάτων που εφοδιάζουν με εξοπλισμό το προσωπικό της αστυνομίας κλπ.
Προσπαθούν να στήσουν έναν μύθο αλληλεγγύης κάνοντας κατά καιρούς διανομή τροφίμων σε ελάχιστο κόσμο μπροστά σε κάμερες με κύριο σκοπό την προβολή και διαφήμισή τους.
Πού ήταν όταν όμως στον αγώνα ενάνια στα χαράτσια της ΔΕΗ, στα διόδια, στις διανομές τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, σε συσίτια, κοινωνικά ιατρεία, εργατικές λέσχες;
Δηλώνουν διαρκώς αντισυστημικοί χωρίς να λένε ή να κάνουν τίποτα εναντίον του συστήματος. Το αντίθετο, επιδοτούνται παχυλά από το κράτος από τα χρήματα της φορολογίας μας και όπως όλα τα κόμματα υπόσχονται εξυπηρετήσεις και βόλεμα σε όσους τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν.
Το ΔΝΤ η ΕΕ και όλος ο ελληνικός καπιταλισμός μαζί με τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ μας έχουν τσακίσει. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων. Χαράτσια, φόροι, περιορισμός των κοινωνικών παροχών σε παιδεία και υγεία έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας.Η χρυσή αυγή όμως θεωρεί ότι ο εχθρός είναι άλλος και στοχοποιεί τους πλέον ευάλωτους, κυνηγημένους και καταπιεζόμενους, τους μετανάστες.
Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής βαδίζει επακριβώς στα βήματα των πολιτικών της προκατόχων, των Γκοτζαμάνηδων και των ταγματασφαλιτών. Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις στην Αριστερά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων. Δεν υπάρχει τίποτα το αντισυστημικό σε μια συμμορία που ως αντικειμενικό της σκοπό έχει να μεριμνά για να μείνουν αλώβητα τα συμφέροντα των αφεντικών και προστατών της.
Στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.
Όλοι/ες στην Αντιφασιστική Πορεία το Σάββατο 22/12 στις 13:00 στην συγκέντρωση στον Τροχονόμο
Επόμενος σταθμός στην αντιφασιστική μάχη η Πανελλαδική Μέρα Δράσης 19 Γενάρη “Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική”. 2μμ Διαδήλωση Ομόνοια, 4μμ Συναυλία Σύνταγμα         ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: