Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Άνθρωποι μπετόν

Toυ Γιάννη Μακριδάκη         Από το Βήμα: “Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις ενστάσεις και τον προβληματισμό, θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και επαναλαμβάνουν συνεχώς τη φράση «η ΚΟ της ΝΔ είναι μπετόν»,”
Ας δούμε λοιπόν μερικά βασικά για το μπετόν όπως τα παρουσιάζουν οι ειδικοί (σε παρένθεση τα σχόλια που αναφέρονται στην ΚΟ της ΝΔ):
Το μπετόν είναι ένα είδος τεχνητής πέτρας (αδρανές υλικό, δίχως ικανότητα παραγωγής σκέψης και λήψης προσωπικών πρωτοβουλιών) που αποτελεί στην εποχή μας το πιο διαδεδομένο υλικό για κατασκευές (κατασκευή είναι και η αποσύνθεση της χώρας).....
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει έργο (έργο επιτελούν για τους τοκογλύφους) μικρό ή μεγάλο όπου να μην έχει χρησιμοποιηθεί μπετόν για την κατασκευή του: Η τόσο εκτεταμένη χρήση του μπετόν εξηγείται εύκολα από τα πλεονεκτήματά του:

1. υψηλή αντοχή στη θλίψη (και στην κατάθλιψη των πολιτών, την οποίαν προκαλούν).
2. οπλίζοντας το μπετό με χαλύβδινες ράβδους αυξάνουμε σημαντικά την αντοχή του (με τα ΜΑΤ και τους χρυσαυγίτες δίπλα τους είναι πανίσχυροι)
3. με σχετικά χαμηλό κόστος μπορούμε να κατασκευάσουμε στοιχεία από μπετόν σε όποιο σχήμα θέλουμε (είναι και πάμφθηνοι και ελαστικοί συνειδησιακά και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές, τις προεκλογικές μεγαλοστομίες των οποίων τις ξεφτίλισαν εντός μίας ώρας από την καταμέτρηση των ψήφων)
4. είναι πολύ στιβαρό (γι αυτό βασικά το προτίμησαν οι τοκογλύφοι ως κυβέρνηση και το πριμοδότησαν με χίλιους δυο τρόπους, κυρίως με την ενεργοποίηση του φόβου και των συντηρητικών ενστίκτων της κοινωνίας),
5. είναι σχετικά ανθεκτικό στη φωτιά και στο νερό (ούτε μολότοφ τους πιάνει, ούτε η Αυρα)
6. είναι σχετικά οικονομικό (αυτό να λέγεται!)
7. δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και αντέχει αρκετά στο χρόνο (απομένει να αποδειχτεί)
8. όταν μετά από χρόνια χρειαστεί κάποιοι απόγονοί μας να κατεδαφίσουν την κατασκευή που ανεγείρουμε σήμερα, το μπετόν είναι δυνατόν να ανακυκλωθεί (βέβαια, θα χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα εθνικού εξευτελισμού σε βιβλία Ιστορίας)
Δεν είναι όμως, απαλλαγμένο μειονεκτημάτων. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένα υλικό σχετικά βαρύ για την δύναμή του (πολλά κιλά αδιαφορίας, κρετινισμού, φιλοτομαρισμού και ξετσιπωσιάς)        

Δεν υπάρχουν σχόλια: