Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αλεϊδα Γκεβάρα: Η Κούβα θα παραμείνει σοσιαλιστική και μετά τον Φιντέλ

Straight.com, Νικόλας Μόττας.  Την πεποίθηση ότι το κουβανικό σοσιαλιστικό μοντέλο θα συνεχίσει να υπάρχει και στην μετά-Φιντέλ Κάστρο εποχή εξέφρασε η κόρη του Τσε, Αλεϊδα Γκεβάρα. Μιλώντας στο καναδέζικο περιοδικό “Straight” η Αλεϊδα δήλωσε ότι η Κούβα θα συνεχίσει την σοσιαλιστική παράδοση ενός πολιτικού συστήματος που παρέχει δωρέαν υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας στους πολίτες της. 


“Η επαναστατική διαδικασία θα συνεχιστεί, όχι εξαιτίας ενός ατόμου, αλλά επειδή υπάρχει ενότητα μεταξύ του πληθυσμού” σημείωσε η κόρη του Τσε....
προσθέτοντας ότι η διατήρηση της επανάστασης εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, μόλις 90 μίλια απ' τις ακτές των ΗΠΑ, αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Η Αλεϊδα Γκεβάρα βρέθηκε στο Βανκούβερ στις αρχές του Νοέμβρη προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο “Τσε Γκεβάρα”. 

Κατά την ομιλία της στο συνέδριο, στις 3 του μήνα, η – παιδίατρος στο επάγγελμα – Γκεβάρα επισήμανε ότι ο κουβανικός σοσιαλισμός έχει προσφέρει πολλά σημαντικά πράγματα στο λαό του νησιού, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ. 

“Έχουμε λιγότερες πηγές αλλά είμαστε ικανοί να κάνουμε όμορφα πράγματα” είπε η Αλεϊδα, σημειώνοντας ότι στην πλουσιότερη και πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, τις ΗΠΑ, υπάρχουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες.          Sierra Maestra      

Δεν υπάρχουν σχόλια: