Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΚΕ-ΔΑ ΣΤΙΣ 13/12/11 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΩΡΑ 10:00.
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΪΚΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εργαζόμενε, Άνεργε, Συνταξιούχε, Νέε του Θριάσιου Πεδίου, είμαστε εδώ πάλι να συνεχίσουμε τον Δίκαιο και Διαρκή Αγώνα μας.

Είμαστε πανέτοιμοι να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας.
Είμαστε πάλι εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τον δίκαιο απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας Χαλυβουργών, που είναι στον δρόμο τώρα 36 ημέρες...

και δεν υποκύπτουν στα απειλητικά διλήμματα του Μάνεση.

Είμαστε πάλι εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τους εργαζόμενους στα Αμυντικά Συστήματα που είναι σε επίσχεση εργασίας εδώ και 3 μήνες.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ που είναι σε διαβούλευση με τον εργοδότη τους για την αποτροπή απολύσεων.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ανιδιοτελώς όλους τους εργαζόμενους του Θριάσιου Πεδίου που είναι ασυνδικάλιστοι και νοιώθουν απροστάτευτοι.

Η φωνή της κοινωνίας της περιοχής μας είναι εδώ ενωμένη και βροντοφωνάζει ότι οι πολιτικές της φτώχιας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας δεν θα περάσουν.

Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι Έλληνες εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα σε εργαστήριο της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλουν να εφαρμόσουν οι κυρίαρχες και συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση τους έχει παραδοθεί, έχει συναινέσει πλήρως σε αυτή την βίαιη και βάρβαρη πολιτική.

Οι μάσκες όμως έπεσαν. Νομιμοποιούν και επίσημα αυτό που μέχρι τώρα ονομάζαμε «ζούγκλα της εργασίας», καθώς καταργούν τις Σ.Σ.Ε., απολύουν αυθαίρετα και δίνουν όλα εκείνα τα όπλα στους εργοδότες για να καταστρατηγήσουν τον μόχθο του εργάτη στον μισό μισθό.
Το μαστίγωμα όμως δεν σταματά εδώ. Συνεχίζουν βάζοντας βαριά χαράτσια στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούν δηλαδή να τους δώσουμε την ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι του Θριάσιου Πεδίου με την 24ωρη Πανθριασιακή απεργία την Τρίτη 13/12/11 με συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στις 10:00 το πρωί βροντοφωνάζουμε στις Τρόϊκες του εσωτερικού και εξωτερικού, ότι:

Ήρθε η ώρα να φορολογηθεί ο πλούτος.

Ήρθε η ώρα να τα εισπράξουν από εφοπλιστές, επιχειρηματίες, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να τα εισπράξουν από αυτούς που κατεδάφισαν την κοινωνική ασφάλιση.

Ο αγώνας των εργαζομένων του Θριάσιου Πεδίου είναι ενωμένος κάτω από την ομπρέλα που λέει, ότι το δικαίωμα στην εργασία, τον μισθό και την κοινωνική ασφάλιση δεν διαπραγματεύονται.


Για τη Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ
      Noam Chomsky       

Δεν υπάρχουν σχόλια: