Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θεατρική παράσταση “Δούλες” με ελεύθερη είσοδο


Με την παρουσίαση του εξαιρετικού έργου «Οι Δούλες», του Ζαν Ζενέ, ξεκινά η νέα θεατρική σεζόν για το Teatro Piccolo της Αννίτας Καγκάλου.

Από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 20:00 μ.μ., στην Πειραματική Σκηνή του Θεατρικού εργαστηρίου Teatro Piccolo,  νέοι και ταλαντούχοι απόφοιτοι ηθοποιοί εγκαινιάζουν την έναρξη ενός κύκλου παραστάσεων -που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή- και που θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.....



Το έργο μας μεταφέρει σε ένα υπνοδωμάτιο αστικού σπιτιού, όπου οι αδελφές Κλερ και Σολάνζ ζουν μια καθημερινότητα που μοιράζεται ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη, στο θαυμασμό και στο φθόνο για την Κυρία. Μέσα από το παιχνίδι «θέατρο μέσα στο θέατρο» ο Ζενέ, βάζει τις αδελφές να υποδύονται εναλλάξ τη Δούλα και την Κυρία δίνοντας έτσι διέξοδο στα καταπιεσμένα συναισθήματά τους, τα οποία τους οδηγούν μέχρι το φόνο.


«Οι Δούλες» είναι το μοναδικό έργο του Ζενέ με ηρωίδες γυναίκες και είναι το θεατρικό έργο - σταθμός στην πορεία του. Γράφτηκε το 1942 και είναι εμπνευσμένο από ένα αληθινό έγκλημα.


Η φετινή παράσταση είναι η δεύτερη της ομάδας του Teatro Piccolο, που σκηνοθετεί η Αννίτα Καγκάλου, εμπνευστής και δημιουργός του εργαστηρίου, μετά την «Συνάντηση», μια σύνθεση των κορυφαίων στιγμών των κλασσικών έργων “Λεωφορείο ο Πόθος”, “Έντα Γκάμπλερ”, “Κουκλόσπιτο”, “Γλάρος”, “Καλοκαίρι και Καταχνιά”, που πήρε πολύ καλές κριτικές.


Πληροφορίες / «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ θα παρουσιάζονται:

κάθε Κυριακή έως τις 18 Δεκεμβρίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 Χώρος παράστασης: Μάρκου Μουσούρου 3, Αθήνα (Μετς)

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.             210-92 35 575       ή στο mail info@teatropiccolo.gr

(© astrosparalio.gr)           ASSOS ... blog from GREECE  

Δεν υπάρχουν σχόλια: