Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πράξεις Ζωής - Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης


Σκοπός του Δικτύου είναι η εκπλήρωση κι αποκατάσταση Aναγκών σε "ευπαθή" άτομα καθώς και σε "ευπαθείς" κοινωνικές ομάδες μέσα από δράσεις κι εκδηλώσεις. Η συμμετοχή σας, σαν μέλη & υποστηρικτές του Δικτύου, είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο κι απαραίτητη. Κάθε συμβολή είναι πολύτιμη. Στόχοι του Δικτύου, Αποτελούν :
Άνθρωπος/Κοινωνία/Πολιτισμός/Εθελοντισμός Η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, για τη δημιουργία, καλλιέργεια & ανάπτυξη, φιλίας, συνεργασίας σε όλους τους τομείς, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας – ηθικής και επαγγελματικής – μεταξύ τους. Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης, ηθικής, οικονομικής, ψυχολογικής, σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης..... Η προβολή και ανάδειξη των κάθε είδους και μορφής αναγκών των κοινωνικών και πολιτιστικών προβλημάτων και η υπόδειξη καταλλήλων και εφικτών για την αντιμετώπιση τους τρόπων.
Η παροχή κάθε ηθικής και υλικής συνδρομής για την πραγματοποίηση έργων που προάγουν τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Εθελοντισμό, την Επιμόρφωση την Επικοινωνία και γενικά έργων κοινής ωφελείας, υποδομής και ανάπτυξης. Η δημιουργία καταλλήλων προϋποθέσεων και η ανάληψη αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για την προβολή και ανάδειξη των πολύτιμων πολιτιστικών, ιστορικών και τοπικών παραδόσεων διαφόρων περιοχών. Δημιουργία Θεατρικής & Χορευτικής ομάδας. Ανάπτυξη του εθελοντισμού, του πνεύματος της χορηγίας, της δικτυακής συνεργασίας & της ομαδικότητας. Προώθηση της κοινωνικής ευθύνης και συμμετοχικότητας. Η βοήθεια και η στήριξη, με κάθε θεμιτό μέσο, κάθε προσπάθειας ατομικής ή συλλογικής, που αποβλέπει στη πολιτιστική, κοινωνική, και μορφωτική ανάπτυξη. Περιβάλλον Ο εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχών Δήμων Αττικής και Περιφέρειας μέσω της προστασίας και ανάπτυξη του περιβάλλοντος της πανίδας & χλωρίδας, καθώς και η ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας για τη καθαριότητα και την αναδάσωση τοποθεσιών ιδιαίτερης σημασίας. Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία περιβάλλοντος και η προώθηση συστημάτων προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Συνεργασία με τοπικούς φορείς/μη κυβερνητικές οργανώσεις και κινητοποίηση ειδικών (Πανεπιστημιακών Συμβούλων, Περιβαντολλόγων κλπ) σε εθελοντική Βάση για την ενίσχυση του έργου Ενημέρωσης. Τράπεζα Αίματος Η δημιουργία Τράπεζας Αίματος σε Νοσοκομείο εντός του Νομού Αττικής και προκειμένου να εξυπηρετεί μέλη της ΜΚΟ με τη χορήγηση φιαλών αίματος ανάλογα με τις ανάγκες τους. "Ευπαθή" Ομάδες  Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό Ευπαθών Ομάδων και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτόν. Συνεργασία μεταξύ Διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και τοπικών φορέων για την εφαρμογή πολιτικών απασχόλησης και προώθηση της εργασίας. Συμβουλευτική και εμψύχωση των ατόμων των ευπαθών ομάδων, των οικογενειών και των φίλων τους.
Περιγραφή:
Επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο κι εξασφαλισμένο... Τον Νοέμβριο του 2010 μια ομάδα φίλων, με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη στον άνθρωπο, δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Πράξεις Ζωής" Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης. Σημαντικές Πληροφορίες για τα Οικονομικά Μας
Η ΜΚΟ Πράξεις Ζωής βασίζονται αποκλειστικά για τις δράσεις τους στις συνδρομές και δωρεές υποστηρικτών, εθελοντική εργασία και προσφορές φίλων. Κύρια έσοδα μας αποτελούν οι... (διαβάστε περισσότερα)
Σύνοψη Εταιρίας:
Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δημιουργήθηκε με Έδρα την Αθήνα ενώ Μέσω Δικτύου Αγγελιοφόρων Μας Επεκτείνεται σε . . . Θεσσαλονίκη Καβάλα Ξάνθη Κομοτινή Βέροια Λέσβο Σέρρες Νάουσα Λάρισα Κόρινθο Επίδαυρο Πάτρα Κεφαλονιά Ζάκυνθος Αμαλιάδα Πύργος Καλαμάτα Κρήτη . . . Και Συνεχίζουμε!!
Προϊόντα:
Άμεση Κοινωνική Δράση Κοινοφελείς Σκοποί Τράπεζα Αίματος Ανάπτυξη Εθελοντισμού Περιβάλλον, Πολιτισμός Θεατρική & Χορευτική Ομάδα Πολιτιστική & Κοινωνική Ανάπτυξη Συνεργασία με Τοπικούς Φορείς/Τοπικών & Διεθνών ΜΚΟ         
Ιστοσελίδα:
http://www.praxeiszois.org
    

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
info@praxeiszois.org
Τηλέφωνο:
6948 707 665 begin_of_the_skype_highlighting              6948 707 665      end_of_the_skype_highlighting
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: