Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Στην αντεπίθεση η Μπιρμπίλη για τις ζώνες Natura

Στην αντεπίθεση περνάει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διάταξη για τις ζώνες Natura. Με δύο συνεντεύξεις της, στο «Βήμα της Κυριακής» και την «Καθημερινή της Κυριακής», η υπουργός Περιβάλλοντος δίνει απαντήσεις για την επίμαχη ρύθμιση του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα και απαντάει στις κατηγορίες των συναδέλφων της.
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», η Τίνα Μπιρμπίλη τονίζει ότι ο νόμος που κατέθεσε ακυρώνει τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών και αφήνει έμμεσες αιχμές για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν. «Πιστεύω σε μία κοινωνία που εκφράζεται μέσα από τους βουλευτές που ψηφίζει, αλλά και σε μία κοινωνία που είναι μακριά από τα συστήματα εξουσίας», πρόσθεσε.....
«Δεν θεωρώ ως αρνητική κριτική τα σχόλια των συναδέλφων μου για την προσήλωσή μου στις αρχές της οικολογίας. Είμαι υπουργός ΠΕΚΑ και αυτό οφείλω εκ της θέσεως μου να κάνω», δηλώνει η Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ εμμένει στην κατάργηση των παρεκκλίσεων.
«Δεν με ενοχλεί όταν με χαρακτηρίζουν πεισματάρα, άπειρη ή οικονομολάγνα. Με ενοχλεί όταν μου βάζουν ταμπέλες» λέει, σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής», η υπουργός Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές είχαν δίκιο και ότι ακόμη υπάρχουν αδυναμίες στο νομοθετικό πλαίσιο για ορισμένες περιοχές τις οποίες θα προσπαθήσει να διορθώσει στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Επιπλέον, σημειώνει ότι ίσως η σύγκρουση με τους βουλευτές να ήταν ηπιότερη, αν είχε ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία ενημέρωσής τους για τις πρωτοβουλίες της.
Παράλληλα, η Τίνα Μπιρμπίλη υπερασπίζεται την επιλογή της διερωτώμενη αν «μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε περιοχές που οικοδομούνται εντελώς άναρχα;». «Μπορούμε να μη συνεχίζουμε να κάνουμε τίποτα για την προστασία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου, ακόμη και της Χαλκιδικής;», πρόσθεσε.
«Μα ποιος αρνείται την ανάπτυξη; Αλλά το θέμα είναι να συμφωνήσουμε τι είδους ανάπτυξη θέλουμε. Η ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε μία περίοδο που το κράτος αναζητεί επειγόντως έσοδα δημιουργεί όντως μία πίεση. Αλλά δεν κρίνονται όλα σε ένα εξάμηνο. Μπορούμε για ένα εξάμηνο να δεσμεύσουμε τις μορφές ανάπτυξης της χώρας για δεκαετίες», δηλώνει η υπουργός απαντώντας στις κατηγορίες ότι με την πολιτική της στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα οικονομική ή τουριστικής ανάπτυξης         tvxs.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: