Του Τάκη Σπηλιόπουλου
Είναι λέει αίτημα της κοινωνίας, αυτοί που αποδεδειγμένα έβλαψαν τον τόπο, να μπουν επιτέλους στη φυλακή! Μάλιστα... Μέχρις εδώ σωστά. Όντως αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας. Να πάψει η κοροϊδία και όσοι έβλαψαν τη χώρα, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Πάμε ένα βήμα παραπέρα, να δούμε πως και από ποιόν θα τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε τις τελευταιές ημέρες στον Τύπο, θα τιμωρηθούν απο τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως! «Πρόεδρε βάλε κάποιον φυλακή για τα σκάνδαλα», φέρονται να ζήτησαν σε κλειστή σύσκεψη από τον κ. Παπανδρέου, κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στο λεγόμενο διαθεσμικό όργανο του κόμματος, όπως λένε οι πληροφορίες είπαν στον πρωθυπουργό, πως «είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, κάτω απο τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία, κάποιοι που αποδεδειγμένα ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον, είναι θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και στη συνέχεια στη φυλακή».....
Προκύπτει ασφαλώς εδώ ένα ζήτημα, καθώς ο πρωθυπουργός δύναται μεν να προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου ή της κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι όμως και του ειδικού δικαστηρίου. Το Σύνταγμα ως γνωστόν προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών. Οπότε άδικος κόπος. Ο πρωθυπουργόςκαι να θέλει δεν μπορεί να βάλει κανέναν στη φυλακή, εκτός αν αλλάξει η μορφή του πολιτεύματος.
Επειδή κάτι τέτοιο δεν αναμένεται, ας δούμε αν υπάρχει άλλος τρόπος να πιαστούν στη φάκα μερικοί κατεργάρηδες, για να ικανοποιηθεί αν μη τι άλλο και το λαϊκό αίσθημα. Δυστυχώς με το Βατοπέδι η ιστορία τελειώνει άδοξα, καθώς είναι βέβαιο πως οδεύει προς παραγραφή. Ευτυχώς θα πείτε, υπάρχει ακόμη ανοικτή η υπόθεση Siemens, όπου το σκάνδαλο είναι και μεγαλύτερο και διαχρονικό.
Αμ δε! Δεν κατάφεραν λέει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα (ναι, αυτά που έβαζαν στα ταμεία τους το 2% των μεγάλων συμβάσεων, απευθείας απο τα μαύρα ταμεία της Siemens) να βγάλουν άκρη. Βρήκαν στην εξεταστική επιτροπή τις μίζες, αλλά ατυχώς δεν βρήκαν τους αποδέκτες.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, το πολύτιμο υλικό των 15.000 σελίδων που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Χριστοφοράκου, κατατέθηκε στην εξεταστική μόλις μια βδομάδα πριν το πόρισμα, χωρίς κανείς να έχει επεξεργαστεί το περιεχόμενό του. Τι και αν περιέχονται αποδείξεις για πληρωμές προς τα κόμματα, μίζες, δώρα, ταξίδια κλπ. Ποιος προλαβαίνει πια να ελέγξει 15000 σελίδες και να διασταυρώσει πολλές εκατοντάδες στοιχεία;
Έτσι δυστυχώς στα σχετικά πορίσματα της εξεταστικής, θα απουσιάζουν τα ονόματα όσων χρηματίστηκαν. Είναι προφανές πως όλοι τους είναι στεναχωρημένοι με την εξέλιξη αυτή! Εξ’ ου και η απόγνωση τους, που εκφράστηκε ως πάνδημο αίτημα προς τον πρωθυπουργό, να πάρει την πρωτοβουλία και βάλει αυτός κάποιον στη φυλακή. Αδιανόητο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου