"Δεν είναι ο σκοπός μου οι εκλογές. Αν όμως δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και ότι μπαίνει σε αδιέξοδο, ε τότε στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", απάντησε ήδη από την πρώτη ερώτηση ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη. Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν δεσμεύεται ότι δεν θα προκηρύξει εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε σαφώς να δεσμευθεί.
"Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά βεβαίως, αν βαρύνει η κατάσταση στη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, τότε βέβαια θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού", είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μια αδύναμη κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση στις συνομιλίες για την οικονομία της χώρας.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι "θα μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Μπροστά στη σίγουρη χρεωκοπία δεν δείλιασα......... Ο Έλληνας πολίτης έκανε θυσίες που μας πόνεσαν όλους. Εξασφαλίσαμε όμως το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης ιστορικά. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά. Εάν τώρα λυγίσουμε, εάν σταματήσουμε, θα χαθούν οι κόποι και οι θυσίες, θα κατρακυλήσουμε στο παρελθόν. Αντί να κάνουμε την κρίση ευκαιρία θα βρεθούμε σε χειρότερη μοίρα".
Θυμηθείτε από πού ξεκινήσαμε: ζήσαμε αναξιοπιστία, φήμες για κατάρρευση τραπεζών, ότι θα γυρνούσαμε στη δραχμή. Ξεφύγαμε, αλλά μπορεί να ξαναβρεθούμε σε αυτή την κατάσταση. Έκανα το πατριωτικό μου καθήκον, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Είμαι αποφασισμένος για αλλαγή, για σύγκρουση με τις δυνάμεις που μας κρατούν πίσω. Δεν αρκεί η δική μου απόφαση. Ζητώ αυτή την απόφαση από τις δυνάμεις του ελληνικού λαού".
Μιλώντας για την ψήφο πρόσθεσε: "Κάνω προσκλητήριο ευθύνης, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, σε όσους δεν θέλουν να πάνε χαμένες εκλογές. Μπροστά σε όσους ζητούν ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης και αλλαγής. Το 2011 είναι το β' κρίσιμο ημίχρονο, γιατί ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Είναι η χρονιά που ολοκληρώνουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα απελευθερώσουν την πραγματική οικονομία, θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες της σπατάλης. Το 2012 η ανάπτυξη θα κρατήσει θετικό πρόσημο. Το 2013 θα βγούμε απ’ το μνημόνιο".
Αναφορά σε Tvxs-Vprc
H συνέντευξη, που κράτησε περισσότερες από 2 ώρες, έκλεισε με ερώτηση του κ. Προκόπη Δούκα (ΕΡΤ) για την κρίση του πολιτικού συστήματος, την αναξιοπιστία και την οργή των πολιτών, στην οποία έγινε αναφορά στη δημοσκόπηση-σοκ της VPRC που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
"Οργή και αγανάκτηση αισθάνθηκα κι εγώ, όταν είδα που πήγαινε η χώρα όταν ανέλαβα", είπε ο κ. Παπανδρέου. "Δεν θα πω ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, της προηγούμενης κυβέρνησης, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως, η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί να βελτιώσει αδυναμίες τις ανέδειξε σε σημαία της χώρας".
Αναλυτικά τα κυριότερα θέμα που τέθηκαν είναι τα παρακάτω:
"Παίζονται παιχνίδια από την αντιπολίτευση και ξένους κερδοσκόπους"
"Αν χάσει τις εκλογές ο Καμίνης ή ο Σγουρός θα καταστραφεί η χώρα;" ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, που απάντησε ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι ποιος θα εκλεγεί, αλλά ότι έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά από κερδοσκοπικούς κύκλους, για να προσθέσει ότι "παίζονται παιχνίδια από την αξιωματική αντιπολίτευση".
Όχι άλλα μέτρα, πέρα από την κόκκινη γραμμή.
Όπως και στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρωθυπουργός απέκλεισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. "Θα πληρώσει επιτέλους και ο πλούσιος σε αυτή τη χώρα. Δεν έχω κάτι εναντίον του πλούτου, θέλω να πληρώσει αυτό που του αναλογεί. Ο κ. Ρεν μπορεί να λέει αυτό που θέλει (για πρόσθετα μέτρα) αλλά βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε μιλήσει για μισθούς και συντάξεις. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας".
Η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε δυο ημέρες πριν από τις εκλογές ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες
"Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν κάποιον που άλλα λέει άλλα κάνει;" ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. "Στα 5 χρόνια πριν αναλάβουμε ήταν πολλά τα λόγια και οι υποσχέσεις και δείτε που φτάσαμε", απάντησε ο κ. Παπανδρέου. "Ρώτησα τον Καραμανλή: είναι ή δεν είναι τα στοιχεία σωστά; Και δεν μου απάντησε. Η κυβέρνησή του έστειλε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες -τόσο απλά, τόσο ξεδιάντροπα. Πώς να μιλήσουμε για αξιοπιστία; Το πρόβλημα το δικό μας, όταν βγήκα στο εξωτερικό, ήταν πως δεν μας πίστευαν... Δεν πίστεψαν οι αγορές και βεβαίως ήρθαν οι εξελίξεις. Το θέμα της αξιοπιστίας το χτίζουμε με πόνο και με κόπο. Και αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός" πρόσθεσε.
Κανείς δεν μπορούσε να αξιολογήσει το άγριο μένος της αγοράς
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου ομολόγησε εμμέσως ότι δεν περίμενε ούτε ήταν προετοιμασμένος για την αντίδραση των αγορών: "Αυτό όμως που δεν μπορούσαμε να διαβλέψουμε είναι ότι υπήρχε κρίση που δημιούργησε φόβο, που ξέσπασε πάνω στην Ελλάδα. Είχα πει πως μπαίνουμε στην κρίση θαλασσοδαρμένοι. Κανείς δεν μπορούσε να αξιολογήσει ότι το άγριο μένος της αγοράς θα χτύπαγε την Ελλάδα με αυτό τον τρόπο".
Άλλο Ελλάδα, άλλο Βρετανία
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχει πουθενά στα σχέδιά του η μείωση φόρων στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς -απάντησε- γυρνάω τον κόσμο και βλέπω τις τεράστιες ανισότητες. Το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να σώσουμε τη χώρα ή να την αφήσουμε να καταστραφεί. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά μπροστά στο πολιτικό κόστος δεν δειλιάσαμε. Έχετε ένα δίκιο για το θέμα των φόρων. Ήμουν με τους κοινωνικούς εταίρους, τους είπα να μειώσουμε τους φόρους, αλλά εσείς να εγγυηθείτε ότι όλοι θα πληρωθούν. Δεν μου το εγγυώνται. Όσο δεν έχουμε μια ευνομία, όσο δεν κατανοούμε πως ο φόρος δεν είναι τιμωρία αλλά κοινωνική αλληλεγγύη [...] Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος, αλλά μέχρι τότε το κράτος πρέπει να αιμοδοτηθεί από έσοδα. Θέλω να πω για το φορολογικό, ότι δεν είναι μόνο η αύξηση, αλλά και η ανακατανομή. Προσπαθούμε και εν μέσω της κρίσης να κάνουμε το δικαιότερο.
Στην ερώτηση "ποιος θα κάνει επένδυση έτσι; Η Βρετανία που έχει ένα μεγάλο έλλειμμα ανακοίνωσε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων 4%", ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι "ο (Βρετανός πρωθυπουργός) Κάμερον δεν βρέθηκε μπροστά στη χρεοκοπία. Μπορεί να βγει στην αγορά και να πάρει δάνεια. Εμείς αν το κάναμε, το χρέος θα ήταν τρομερά δυσβάσταχτο, λόγω των τόκων. Οι φόροι θα ανέβαιναν ακόμη περισσότερο. Σταματήσαμε λοιπόν τον κατήφορο".
"Είναι οπωσδήποτε ο φόρος ανασταλτικός παράγοντας. Όμως επενδυτές μου λένε ότι περισσότερο από το φόρο εκτιμούμε τη σταθερότητα. Θέλουμε να ξέρουμε ότι δεν θα μπλεχτούμε στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Για εμάς είναι ακόμα πιο σημαντικό να διαμορφώσουμε αυτό το περιβάλλον. Αυτό κάνουμε με το fast track και με το χτύπημα της διαφθοράς".
Οι μετανάστες
Για το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας που οξύνεται με τη δράση κυκλωμάτων και την ανησυχητική αύξηση ρατσιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι έγιναν βήματα στη τελευταία συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό: "Με τον Ερντογάν συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε. Για πρώτη φορά υπήρξε τέτοια πρόθεση απ’ την Τουρκία. Για το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει ευθύνη και της δημοτικής αρχής. Αγνόησε αυτό το πρόβλημα, όπως και σκουπίδια κ.λπ. Εμείς έχουμε έναν υποψήφιο, τον κ. Καμίνη, που έχει γνώση και μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τρόπο ανθρώπινο. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην ασφάλεια πόλεων με το ΔΙΑΣ, έχουμε διυπουργική επιτροπή και υπουργείο για μεταναστευτική πολιτική".
"Ο ελεγκτής του ΟΗΕ βρήκε τα κρατητήρια σε άθλια κατάσταση. Οι Ιρανοί πρόσφυγες ράβουν τα στόματά τους... Στο κέντρο οργιάζουν η πορνεία, η εγκληματικότητα..." ρωτήθηκε ξανά. "Έρχεται ο ΟΗΕ και κατηγορεί τη χώρα μας για τακτικές βασανιστηρίων. Η έλλειψη πολιτικής είναι αυτό που μας εκθέτει και θα σας πω τι βρήκαμε. Μέχρι σήμερα, ερχόταν ένας μετανάστης, ζητούσε άσυλο κι εκεί έπρεπε άμεσα να έχουμε τις υπηρεσίες για να δώσουν άσυλο. Δεν δίναμε άσυλο αλλά ούτε τους γυρίζαμε στη χώρα τους. Τους δίναμε εξιτήριο, και γυρνούσαν παράνομα στη χώρα. Στην Κυψέλη επισκέφτηκα ως αντιπολίτευση ένα κρατητήριο, γεμάτο λαθρομετανάστες. Είναι η χειρότερη πολιτική γιατί έτσι δημιουργούμε την παρανομία, πάρα πολλοί τους εκμεταλλεύονται για ναρκωτικά, για εμπόριο όπλων [...] Έχουμε κάνει μια εγκληματική πολιτική. Πρέπει να υπάρχουν καθαροί κανόνες, ευνομία, προστασία δικαιωμάτων, αλλά και κανόνες για όσους δεν έχουν λόγο να έρθουν εδώ".
H διαπόμπευση των φοροφυγάδων
"Αντί η Πολιτεία να φροντίζει να συλλαμβάνει τη φοροδιαφυγή, το αναθέτει στον αδερφό, στο γείτονα, τον περιπτερούχο", ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου. "Θα επιμείνετε στο σχέδιο για την άρση του φορολογικού απορρήτου;"
"Πολλοί φοβούνται τη διαφάνεια, απάντησε. Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό. Τη θεωρώ πολύ θετικό στοιχείο για τη χώρα μας, όπως το κάναμε με την Διαύγεια. Θεωρώ πως είναι μια πράξη που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και να χτυπήσουμε ανισότητες στη χώρα μας."
Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;
"Σε μια δημοσκόπηση του Mega το 75% των Ελλήνων δηλώνει πως δεν κυβερνάτε εσείς αλλά η τρόικα", επισημάνθηκε στον κ. Παπανδρέου. "Και πολλοί μιλούν για νέο μνημόνιο για την περίοδο 2013-2021".
"Το μνημόνιο σταματά το 2013, εφόσον είμαστε συνεπείς. Οι πρώτες έντονες πολιτικές εμπειρίες που με διαμόρφωσαν ήταν όταν έζησα τους δύο Ανένδοτους και τη δικτατορία, όταν είδα τον παππού και τον πατέρα μου να μπαίνουν φυλακή, είδα να μου βάζουν το πιστόλι στο λαιμό. Είδα αυτούς που ήθελαν την Ελλάδα υποχείριο σε έναν Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης. Ο αγώνας για ανεξαρτησία της Ελλάδας είναι μέσα στο DNA του ΠΑΣΟΚ και το δικό μου. Αλλά είμαστε σε επιτήρηση. Είναι στενά τα περιθώρια κινήσεών μας, αλλά περιθώρια υπάρχουν και θα φύγουμε από την επιτήρηση. Για να τα κάνουμε αυτά χρειάζεται να αλλάξουμε τη χώρα, να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Αυτό ζητώ να στηριχθεί".
Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
Επαναδιαπραγμάτευση είναι κάτι απλό, είπε ο κ. Παπανδρέου σε σχετική ερώτηση, γιατί μπορεί να "υπάρχουν διαφορές με άλλους, αλλά θέλουν και αυτοί να σωθεί η Ελλάδα, για πολλούς λόγους. Προϋπόθεση είναι να είμαστε εμείς συνεπείς, να συνεχίσουμε προσπάθεια. Θα μπορούσε να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή των δανείων [...] Το θέμα της επιμήκυνση αφορά το σήμερα, γιατί οι αγορές κάνουν τους υπολογισμούς τους. Λένε μα πώς η Ελλάδα θα βρει σε 3 χρόνια τα ποσά χ; Αν οι τράπεζές μας δεν αισθανθούν ότι μπορούν να βγουν στις διατραπεζικές αγορές, αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη ευχέρεια στην αναπτυξιακή πορεία που προγραμματίζουμε. Υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό θετικά σημάδια, ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει, αλλά υπάρχουν".
Πότε θα αποκατασταθούν τα εισοδήματα;
"Οι αντίπαλοί σας υποστηρίζουν πως επιλέξατε την εύκολη λύση κόβοντας χρήματα από συνταξιούχους", σημείωσε ένας δημοσιογράφος. "Μπορείτε να δεσμευτείτε χρονικά για το πότε θα αποκαταστήσετε τα εισοδήματά τους;"
"Αναλάβαμε την κυβέρνηση όταν ήταν αργά γι’ αυτό που λέτε" απάντησε. "Είχαμε την πολύ δύσκολη απόφαση να πούμε τι θα κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα, αλλιώς την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Εμείς πονάμε, αλλά έπρεπε να το κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα. Όσο πιο γρήγορα πάμε στις αλλαγές τόσο πιο γρήγορα θα αποδώσουμε το δίκιο. Κάνουμε ένα μικρό συμβολικό βήμα. Αν με συνέπεια κάνουμε τις αλλαγές, για να βοηθήσουμε να αλλάξει η χώρα. Σύμφωνα με το Brookings Institute αν υπήρχε διαφάνεια, όπως στη Σουηδία, θα κερδίζαμε ετησίως 20 δις ευρώ, 8% του ΑΕΠ παραπάνω. Αν γινόμαστε Ισπανία ως προς τη διαφάνεια θα κερδίζαμε 10 δις ευρώ. Μακάρι τα 5,5 χρόνια της Ν.Δ. που πήρε το 2004 μια οικονομία ανθούσα, εκείνη η κυβέρνηση να έκανε τις απαραίτητες αλλαγές. Έκανε αντίθετα, εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις. Αυτό πληρώνουμε σήμερα".
Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν και πότε θα γίνει πλήρης αναπλήρωση των συντάξεων, απάντησε: "Το γρηγορότερο, εφόσον όλοι δουλέψουμε να αλλάξει η χώρα. Όσο πιο γρήγορα εμείς βάλουμε τη χώρα σε μια τάξη, τόσο πιο γρήγορα και πριν από το 2013, θα αλλάξουμε τις αδικίες που υπάρχουν".
Η τιμωρία των φοροφυγάδων
"Είχατε πει πως θα βάλετε τους μεγάλους φοροφυγάδες στη φυλακή. Ακούμε πως κυνηγάτε σκάφη, off shore και την ίδια στιγμή κάνετε μια περαίωση μαμούθ και καθαρίζουν όλοι" επισημάνθηκε στον πρωθυπουργό.
"Λέμε δύο πράγματα. Από εδώ και πέρα γυρίζουμε σελίδα. Να πάμε σε μια νέα αντίληψη και να βάλουμε κανόνες να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Υπήρχε μία μη υγιής σχέση μεταξύ επιχειρηματία και πολιτείας. Είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 2,5 εκατ. ανέλεγκτες υποθέσεις. Να μην έχουν εισπραχθεί 30 δισ. Από εδώ και πέρα, όποιος δεν συμμορφωθεί θα έχει επιπτώσεις. Με καθαρούς κανόνες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ξέρεις ότι, άμα είσαι εντάξει, είσαι εντάξει. Βεβαίως με την προϋπόθεση και η δικαιοσύνη να αλλάξει στάση και να μην δημιουργεί μια έλλειψη απονομής δικαίου. Διότι εμείς κάναμε κάτι που δεν έχει γίνει: αλληλοελέγχους και διασταυρώσεις. Έχουμε πάει άμεσα στη φυλακή γιατρούς που προφανώς έκλεψαν φορολογία. Βεβαίως και πήγαν στη φυλακή. Έχουμε κατασχέσει σπίτια. Έχουμε συνεργασία με διεθνείς αρχές και ονόματα από off shore. Δεν ποινικοποιούμε τη διαδικασία, λέγοντας ότι όλος ο κόσμος είναι φοροφυγάς. Λέμε πως θέλουμε να βάλουμε επιτέλους τέλος σε αυτή την ανομία και να ξέρει ο καθένας ποιες είναι οι υποχρεώσεις του.
Ψηφοθηρικό το έκτακτο επίδομα;
Δέκα ημέρες πριν τις εκλογές εξαγγείλατε το έκτακτο επίδομα για 500.000 ανθρώπους, ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου. "Δεν το είπα τώρα. Το είχα πει και στη ΔΕΘ και απ’ όταν μπήκαμε στο μνημόνιο είπα ότι πρώτο μας μέλημα είναι όσοι σηκώνουν βάρος αδίκως. Άρα με συνέπεια εκπληρώνουμε αυτό που είπαμε. Δεν είπαμε πως λύνουμε το πρόβλημά τους, είναι ένα βήμα. Θεωρώ πως ευθύνη έχει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, όσες πέρασαν από αυτό τον τόπο".
"Το πελατειακό σύστημα όμως συνεχίστηκε, εμπεδώθηκε, εξαπλώθηκε σε όλες τις διαδικασίες. Θυμάμαι όταν πρωτοεκλέχτηκα βουλευτής ένα από τα πρώτα μελήματά μου ήταν να οργανωθώ με άλλους βουλευτές να τελειώνει αυτό το πελατειακό σύστημα. Δεν τιμούσε εμάς και τον πολίτη, να εξαγοράζουμε την ψήφο του. Δουλείες θα παίρνουν στο δημόσιο αξιοκρατικά, αυτό έχει περάσει, είναι νόμος του κράτους. Θα κάνουμε και αναθεώρηση του opengov για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και βεβαίως την ανεργία θα τη χτυπήσουμε. Η προηγούμενη κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε προγράμματα όπως τα stage. Η ανεργία θα χτυπηθεί περισσότερο όταν μπούμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης. Όχι με φτηνή εργασία αλλά με ποιότητα στα προϊόντα μας. Επενδύοντας στην παιδεία, στη γνώση, στη νέα τεχνολογία".... tvxs.gr
2 σχόλια:
Θλίβομαι από το γεγονός μια ορθή γραμμή απέναντι στην αντιμετώπιση της πτώχευσης που μας χάρισε η ΝΔ, τίθεται στη δοκιμασία ενός διλλήματος που θέτει ο πρωθυπουργός. Και γίνεται έτσι επειδή πολύ απλά στον δρόμο του "Πάθους" ανηφόρησε μόνον με την κυβέρνησή του και χωρίς την Κοινωνία, που στην περίπτωσή του δεν είναι άλλη από την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τον καταψηφίζει - δυστυχώς - και όχι οι αντιμνημονιακές ίαινες.
Και θα ήταν άδικο και τραχικά άστοχο αν πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές τώρα (αφού μάλιστα αυτό δεν έγινε Δεκεμβρη ή Γενάρη όταν αποκαλύπτετο το μέγεθος της δεξιάς απάτης).
Μετά τις 7 Νοέμβρη, ο δρόμος είναι ένας σύντροφε Πρόεδρε...
1klik-aristera - Συγνώμη ρε Σύντροφοι, από τον Astroboy
Συμφωνω Στεφανε περασα το πρωι και σε διαβασα......δεν ειχα χρονο να σου σχολιασω....το προβλημα και το μηνυμα ειναι εντος...το πιστευω οτι το μονο λαθος του παπανδρεου ειναι οτι δεν πηγε σε εκλογες την αρχη του χρονου βγαινοντας και λεγοντας την αληθεια του τι βρηκε και που θα παει..για να μην χρεωκοπησει η χωρα....τωρα ειναι αργα...
Δημοσίευση σχολίου