Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το διωγμό των Ρομά προετοιμάζει η Ιταλία

 Τη σκληρή γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης κατά των Ρομά επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρομπέρτο Μαρόνι, με δηλώσεις του στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία του Μιλάνου, καθώς όπως τόνισε «κανένας από τους Ρομά που θα εκκενώσει τους καταυλισμούς της ιταλικής συμπρωτεύουσας δεν θα μπορέσει να φιλοξενηθεί σε διαμερίσματα που ανήκουν στον Ιταλικό Οργανισμό Λαϊκών Κατοικιών».  Σημειώνεται ότι πρόκειται για διαμερίσματα που χορηγούνται, βάσει νόμου και συγκεκριμένων μορίων, σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και που χρήζουν κοινωνικής βοήθειας.
Η Ιταλία ακολουθεί κατά βήμα τη Γαλλία στο διωγμό των Ρομά. Το σχέδιο δράσης που συζητήθηκε σήμερα βασίζεται στο κλείσιμο των παράνομων, χωρίς άδεια, καταυλισμών και στη μείωση του αριθμού ατόμων που θα μπορούν να διαμένουν στους καταυλισμούς του Μιλάνου οι οποίοι θεωρούνται «νόμιμοι». «Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη καρδιά του Μιλάνου θα καταφέρει να βρει μια λύση στο πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μαρόνι, βασικός στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα του Βορρά»....
Ο Μαρόνι επισήμανε ότι σκοπεύει να βρει την κατάλληλη νομική οδό για να απελαθούν από την Ιταλία όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτουν τους βασικούς οικονομικούς πόρους προς επιβίωση.
«Θα προτείνω στην κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο να μας δοθεί η δυνατότητα να απελάσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας του 2004», τόνισε ο Μαρόνι, προσθέτοντας, ότι «πρέπει παράλληλα να εγγυηθούμε συγκεκριμένους τρόπους υποδοχής και αφομοίωσης για όσους σέβονται τα προβλεπόμενα κριτήρια και δεσμεύονται να τηρήσουν τους κανόνες της πολιτισμένης συνύπαρξης».
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταρρυθμίσεων της Ιταλίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι χαρακτήρισε τους κατοίκους της Ρώμης «γουρούνια», προσπαθώντας να υποστηρίξει την άποψή του για την ανάγκη μεταφοράς ορισμένων υπουργείων έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.
«Τα υπουργεία δεν μπορεί να είναι όλα στην Ρώμη όπου κάποιος βρίσκει τα αρχικά SPQR που στα λατινικά σημαίνουν Senatus Populusque Romanus (Η γερουσία και ο λαός της Ρώμης) αλλά για εμάς εδώ στον βορρά σημαίνουν Sono Porci Questi Romani (Αυτοί οι Ρωμαίοι είναι γουρούνια)», δήλωσε ο Ουμπέρτο Μπόσι.
«Αυτήν την φορά ο Μπόσι ξεπέρασε κάθε όριο», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο. Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, ο κεντροαριστερός Φραντσέσκο Ρουτέλι ζήτησε την παραίτηση του Ουμπέρτο Μπόσι.               tvxs.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια: