Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο Γ.Παπανδρέου στη Μαδρίτη για τη σύνοδο ΕΕ-Λατινικής Αμερικής


Στο εξωτερικό «επιστρέφει» ο πρωθυπουργός, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας μεταβαίνει στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί στο Λίβανο. Παράλληλα, προχωρά σε επικοινωνιακή αντεπίθεση με μπαράζ συνεντεύξεων, όπως αυτή στο CNN, κατά την οποία άφησε αιχμές για αμερικανικές τράπεζες.
Ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί το πρωί με ομογενείς επιχειρηματίες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Στις 14:00, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, η οποία πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Λίβανο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, βοηθούντος και των παραδοσιακά άριστων σχέσεων με τους Αραβες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει σειρά συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Έτσι, μετά τη συνέντευξη στο CNN, την Κυριακή, τη Δευτέρα δημοσιεύεται συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στη μεγαλύτερη και έγκυρη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt, με το θέμα να παραμένει ο ρόλος που έπαιξαν οι κερδοσκόποι εις βάρος της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες.
Η επόμενη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου θα δημοσιευθεί στην Ισπανική El Pais και το επικοινωνιακό μπαράζ θα ολοκληρωθεί με τηλεοπτική συνέντευξη στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: