Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Απελευθέρωση....

Πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση των άγριων πουλιών από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας και το ΕΚΠΑΖ.
Στο κάστρο του Γρίβα που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Λευκάδα βρέθηκαν τα μέλη του Σωματείου Ζωοφίλων Λευκάδας μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων για την απελευθέρωση άγριων πουλιών. Αρκετοί ήταν όμως ήταν και οι κάτοικοι της Λευκάδας που ήρθαν για να παρακολουθήσουν απο κοντά τις μεγαλειώδης στιγμές που ένα πουλί ανοίγει τα φτερά του και χάνεται στον ουρανό.
Η αφορμή για αυτήν την εκδήλώση ήταν ο "Μπούφος" που μέλη του σωματείου της Λευκάδας είχαν βρει ταλαιπωρημένο τον Αύγουστο του 2009 και μετά από τις πρώτες βοήθειες που του είχαν δώσει τον είχαν στείλει στην Αίγινα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ ώστε να γίνει καλά και να δυναμώσει. Σήμερα λοιπόν ο Λευκαδίτης Μπούφος όπως τον αποκαλούσαν όλοι στο ΕΚΠΑΖ ήταν έτοιμος για να γυρίσει στα μέρη που μεγάλωσε.
Στο κάστρο του Γρίβα, απελευθερώθηκαν 4 γλάροι και 2 Γερακίνες . Κάθε φορά που ένα από τα πουλιά απελευθερώνονταν όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί ξέσπαγαν σε χειροκροτήματα χαράς.
Στην συνέχεια έπρεπε να βρεθεί ένα κατάλληλο μέρος για την απελευθέρωση του Μπούφου μιας και πουλί αυτό όπως εξήγησε ο κ. Μπήτρος (πρόεδρος ΕΚΠΑΖ) ζει σε περιοχές με πυκνή βλάστιση. Έτσι τα μέλη του συνεργείου του My Lefkada που ξέρουν καλά το νησί  της Λευκάδας οδήγησαν τον πρόεδρο του ΕΚΠΑΖ καθώς και μέλη του σωματείου της Λευκάδας στην θέση "Ακόνη" που βρίσκεται απέναντι από το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων, στο βουνό των Σκάρων. Εκεί σε ένα ξέφωτο ετοιμάστηκαν όλα για να γίνει η απελευθέρωση του Μπούφου. Πριν καλά-καλά προλάβει ο κ. Μπήτρος να ανοίξει το ειδικό κλουβί μεταφοράς ο το μεγάλο πουλί με ένα άνοιγμα των φτερών του σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό και χάθηκε μέσα στα δέντρα του βουνού. Για μερικά λεπτά όσοι ήταν παρόντες δεν μπορούσαν να πουν λέξη συγκινημένοι από το μεγαλείο της στιγμής.     Λευκαδίτικα Νέα     

Δεν υπάρχουν σχόλια: