Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πρωτομαγιά με μετανάστες


Συντονισμένη παρουσία στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, θα έχουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου. Κοινότητες μεταναστών από την Αλβανία, το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, τη Σενεγάλη, τη Σρι Λάνκα και το Ιράν, σε συνεργασία με την κίνηση "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή", ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν μέρος σε συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Μουσείο. Τα αιτήματα που θα προβάλλουν είναι για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και ένταξη των μεταναστών στα συνδικάτα.
Σε δηλώσεις του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της κίνησης "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή": "οι μετανάστες είναι οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης και θα πρέπει, πέρα από τη μαζική κάθοδο την Πρωτομαγιά σε ένα μπλοκ μεταναστών, να δοθεί η μάχη στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να γραφτούν οι μετανάστες στα υπάρχοντα συνδικάτα και όπου δεν υπάρχουν συνδικάτα να φτιαχτούν από τους ίδιους τους μετανάστες".
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έγιναν καταγγελίες για αρκετές περιπτώσεις εργασιακών παρανομιών σε βάρος των μεταναστών.

Πηγή: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: