Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ημέρα πένθους για τη Mόσχα.

Ημέρα πένθους για τη ρωσική πρωτεύουσα κήρυξε τη σημερινή ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ, ενώ τα θύματα των δύο χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων ανέρχονται πλέον στα 38, καθώς μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Μόσχας.
    Οι διασώστες έχουν ήδη απομακρύνει από τον σταθμό Λουμπιάνκα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση, τις σορούς των θυμάτων, αλλά ο σταθμός παραμένει κλειστός για το κοινό. Το μετρό της Μόσχας ανακοίνωσε χθες ήδη από τις 12:55 GMT ότι η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί στη γραμμή αυτή, ενώ η κυκλοφορία στις υπόλοιπες 11 γραμμές του μοσχοβίτικου μετρό δεν διεκόπη καθόλου.
    Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ταυτότητα των δύο καμικάζι καθώς και των δύο γυναικών που τις συνόδευσαν μέχρι την είσοδο του μετρό έχει εντοπιστεί χάρη στα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των σταθμών.Αυτές οι δύο γυναίκες, καθώς επίσης και ένας πιθανός τρίτος συνεργός -ένας άντρας- αναζητούνται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.     nooz.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: