Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα...

Η άμεση προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου υπουργικού συμβουλίου τη Μ. Τρίτη. Νωρίτερα το διαθεσμικό όργανο αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της Ε.Ε. αλλά και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα.  "Τώρα είναι η ώρα για δράση στο εσωτερικό της χώρας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς, τονίζοντας ότι απαιτείται συνέπεια και αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του ΠΣΑ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις πρώτες θέσεις της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκονται:


- το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με το σχετικό νομοσχέδιο να προωθείται μετά το Πάσχα
- η δημόσια διαβούλευση για το ασφαλιστικό
- η επίσπευση του ΕΣΠΑ
- νέος τρόπος κατάρτισης των Προϋπολογισμών
- η εφαρμογή του Καλλικράτη


"Το 2010 θα προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές" δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "περάσαμε έναν κάβο αλλά έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα". Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά και μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον "
Καλλικράτη", "ραχοκοκαλιά για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές" οι οποίες πρέπει να δώσουν στο λαό αίσθημα ελπίδας. "Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων" τόνισε. Ο ίδιος δήλωσε ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, πράγμα που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. "Η χώρα κατάφερε να ανακτήσει μετά από μεγάλη προσπάθεια την αξιοπιστία της" συμπλήρωσε.
      Νοοz.gr

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :)))