Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας...

Εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν τα ισραηλινά τανκς, την επομένη της ανταλλαγής πυρών που οδήγησε στον θάνατο των δύο ισραηλινών στρατιωτών, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Η σύντομη εισβολή προκάλεσε το θάνατο ενός Παλαιστινίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα σήμερα το πρωί από την Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημίες. Η ρουκέτα προσγειώθηκε σε αγρό, όπως διευκρινίστηκε.
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από την έκρηξη οβίδας που εκτοξεύθηκε από τεθωρακισμένο άρμα μάχης, ενώ επτά ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν. Τα ισραηλινά τανκς, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, διείσδυσαν σε απόσταση εκατό μέτρων, στην περιοχή του Χαν Γιούνες και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο ισραηλινό έδαφος.
Η επίθεση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά τον θάνατο δύο ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστίνιους μαχητές κοντά στον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό διοικητή της νότιας περιοχής του Ισραήλ, τον στρατηγό Γιοάβ Γκαλάν, τέσσερις συνολικά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανταλλαγής πυρών.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ - Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με το κείμενο, δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές των ταξιαρχιών «αντάλλαξαν πυρά με μονάδα των ειδικών δυνάμεων του σιωνιστικού στρατού, που πραγματοποιούσε διείσδυση στον τομέα του Χαν Γιούνες».
Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για άλλη επιχείρηση εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: