Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ξεκινά στη Χίο η δίκη για την υπόθεση της αναπηρίας της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Σήμερα Πέμπτη, ξεκινά στη Χίο η δίκη των υπευθύνων για την υπόθεση της αναπηρίας της Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει αναβληθεί τρεις φορές ως τώρα, στις 29 Ιανουαρίου, 18 Ιουνίου και 19 Νοεμβρίου του 2009.
Το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου προσπάθησε να μπει στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κοντάρι της Χίου όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά, για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ.
Εκεί ο υπάλληλος της εταιρείας security, ο οποίος κατηγορείται, εμπόδισε βίαια την είσοδό της στο χώρο. Συγκεκριμένα, «...τράβηξε απότομα και δυνατά, με βία και επανειλημμένα τον ιμάντα του σακιδίου της κάμερας που είχε περασμένη χιαστί στο λαιμό της και τη φωτογραφική μηχανή. Εξαιτίας αυτών των απότομων και δυνατών τραβηγμάτων ήταν να υποστεί –όπως φάνηκε εκ των υστέρων- ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμό δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο από το διαχωρισμό...»
Επίσης κατηγορούμενοι είναι και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια.........
που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού τους καθήκοντος, κάνοντας διάγνωση καταρχήν για νευρικό σοκ και εν συνεχεία παρατώντας την κα Χατζηδημητρίου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μέχρι να διακομισθεί με πτήση ΕΚΑΒ για Αθήνα και σε νευρολογική κλινική.
Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:
1) Βαριά σωματική βλάβη μη σκοπούμενη (άρθρα 27 παρ. 1, 28, 29, 310 παρ. 1, 2 σε συνδ. με άρθρο 308 παρ. 1 ΠΚ)
2) Παράβαση αρθρ. 6 παρ. 1 και 8 παρ. 1 στοιχ. δ’ Ν. 2518/1997
3) Σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, τελεσθείσα δια παράλειψη κατά παραυτουργία (άρθρα 15, 28 περίπτωση πρώτη, 314 παρ. 1 εδάφ. α’, 315 παρ 1 εδάφ. β’ ΠΚ).
Η δημοσιογράφος υπέστη «εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο οξείας ισχαιμικής βλάβης του αριστερού ημιμορίου της γέφυρας του εγκεφάλου, από θρόμβωση της βασικής αρτηρίας του εγκεφάλου, από θρόμβο που αποσπάστηκε από τη δεξιά σπονδυλική αρτηρία του λαιμού λόγω τραυματικού διαχωρισμού της από κάκωση του αυχένα».
Η κατάσταση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου σήμερα στα 43 της χρόνια έχει ως εξής: τετραπληγία, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης και κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in». Επικοινωνεί με τα μάτια και χρησιμοποιεί με αρκετή δυσκολία ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς μπορεί να κινήσει λίγο το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο του αριστερού της χεριού.
Στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό 0026-0142-98-0100646366 στην Eurobank γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για τη συμβολή στα έξοδα για αποκατάσταση της υγείας της.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: