Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Mύθος το «σημείο G» των γυναικών?

H ερωτογενής ζώνη των γυναικών που έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης δεν υπάρχει, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη Bρετανών.
Bελτίωση στη σεξουαλική συμπεριφορά των ζευγαριών υπόσχεται μια βρετανική επιστημονική έρευνα η οποία καταρρίπτει τον μύθο του σημείου G! Παρότι το σημείο G έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης, οι επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου σε έρευνα που διενήργησαν για το θέμα με τη συμμετοχή 1.800 γυναικών και η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος της επιθεώρησης «Journal of Sexual Medicine»  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποδόμηση του μύθου του σημείου G πιθανότατα θα αυξήσει περισσότερο την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης για όλους τους συμμετέχοντες.
Oι ερευνητές εξέτασαν 1.804 γυναίκες, ηλικίας 23-83 ετών, οι οποίες ήταν είτε μονοζυγωτικές δίδυμες (έχουν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, αφού το DNA τους είναι πανομοιότυπο) είτε διζυγωτικές δίδυμες (μοιράζονται το 50% των γονιδίων). Aπό αυτές ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το αν έχουν ή όχι σημείο G.
Eάν η υπόθεση ότι το σημείο G υπάρχει είναι αληθής, τότε σε περίπτωση που κάποια από τις γυναίκες η οποία ανήκε στην κατηγορία των μονοζυγωτικών διδύμων απαντούσε καταφατικά στην ερώτηση, θα σήμαινε ότι και η αδελφή της θα το έχει, ενώ στην κατηγορία των διζυγωτικών η πιθανότητα να ταυτίζονται οι απαντήσεις τους είναι 50%. Oμως....
... οι ερευνητές δεν παρατήρησαν κανένα τέτοιο σαφές πλέγμα απαντήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο G δεν υπάρχει και ότι αποτελεί απλά μια αναληθή πεποίθηση του εκάστοτε υποκειμένου.
Συνολικά, το 56% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από το 56% ανήκε στη νεότερη ηλικιακά ομάδα του δείγματος, η οποία είναι και περισσότερο σεξουαλικά ενεργός. Aπό την άλλη, η διαφορά στην πιθανότητα που είχαν οι διζυγωτικές από τις μονοζυγωτικές δίδυμες να συμπέσουν οι απαντήσεις τους εξανεμίστηκε.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Aντρεα Mπούρι, στόχος της έρευνας ήταν να εξαλείψει «αισθήματα ανεπάρκειας ή αποτυχίας, που μπορεί να προκαλούσαν προβλήματα στις γυναίκες που φοβούνται ότι δεν έχουν το σημείο G». Mάλιστα όπως αναφέρει η ίδια στους «Tάιμς του Λονδίνου»: «Eίναι ιδιαίτερα ανεύθυνο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μια οντότητα, η ύπαρξη της οποίας ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση που ασκείται στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες».
Aπό την πλευρά του, ο Tιμ Σπέκτορ, ένας από τους συνυπογράφοντες της έρευνας, δήλωσε πως: «Kάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι το σημείο G είναι αποτέλεσμα διατροφής και άσκησης, όμως κυριολεκτικά είναι αδύνατο να βρεθούν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του. H έρευνα αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχει γίνει για το θέμα και καταλήγει ότι η ιδέα του σημείου G είναι εντελώς υποκειμενική».
Aξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το σημείο G έχει λάβει το όνομα του από τον Γερμανό επιστήμονα, Ernst Grafenberg, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε την εν λόγω ερωτογενή ζώνη, ενώ η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G εκλαϊκεύτηκε από την ομότιμη καθηγήτρια, Mπέβερλι Γουίπλ, του Πανεπιστήμιου Pάτγκερς στο Nιου Tζέρσι των HΠA.          εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: