Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΚΡΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ...


ΔΕΚΑΕΞΙ (16) σύγχρονες χορογραφίες μικρής διάρκειας, με τη συμμετοχή χορευτών με αναπηρία και χωρίς αναπηρία,οι οποίες θα προβληθουν από τη ΝΕΤ ΠΡΙΣΜΑ στις αρχές του 2010.
Στόχος κάθε χορογραφίας είναι η ανάδειξη καθημερινών συναισθηματικών καταστάσεων όπως ο έρωτας, η ζήλια, το μίσος, κ.α. αλλά και πιο εσωτερικών διαδικασιών όπως εκείνες που σχετίζονται με την αναζήτηση του εαυτού μας ή με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, χρησιμοποιώντας, οικείες καθημερινές ιστορίες. Η αφήγηση εξελίσσεται με τη συνεργασία ατόμων με αναπηρία και ατόμων χωρίς αναπηρία, σε μια ισορροπία που δηλώνει την εν δυνάμει αρμονική συνύπαρξη όλων μεταξύ τους, καθώς και τα κοινά όνειρα και τις επιθυμίες τους.

Τα πρόσωπα – χορευτές αποτελούνται από μέλη της ομάδας ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΙΣ. η οποία απαρτίζεται κυρίως από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους χορογραφίες και από επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους χωρίς κινητικά προβλήματα ή άλλου είδους αναπηρίες.

Η χρονική διάρκεια των χορογραφιών έχει επιλεγεί 3.5 λεπτά (με μάξιμουμ χρονική διάρκεια τα 4 λεπτά), έτσι ώστε να δίνουν την ευελιξία και τη δυνατότητα να προβάλλονται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ακόμα και περισσότερες από μία φορές την ημέρα, είτε σε προκαθορισμένες στιγμές, είτε σε έκτακτες περιπτώσεις. Η χρονική τους διάρκεια προσφέρει επίσης τη δυνατότητα της ανακύκλωσης και της επαναλαμβανόμενης προβολής των χορογραφιών, κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα μέσα στο ετήσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς η επαναληψιμότητα να δημιουργεί ενόχληση στο τηλεοπτικό κοινό, αφού η μικρή τους διάρκεια τα καθιστά κατά κάποιο τρόπο «αόρατα» στο συνολικό ημερήσιο πρόγραμμα.

Στόχος της σειράς των χορογραφιών είναι να συμβάλλει στην εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία. Μέσω του χορού, μιας γλώσσας κοινής και εύκολα κατανοητής για το περισσότερο κόσμο, οι διαφορές και οι ομοιότητες που πιθανόν να χωρίζουν και να ενώνουν ανθρώπους με αναπηρία και μη, είναι δυνατόν να καταγραφούν και άρα να κατανοηθούν καλύτερα. Η συνεργασία ανθρώπων με αναπηρία και ανθρώπων χωρίς αναπηρία δείχνει ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη και η κοινή έκφραση, μιας και είμαστε δέκτες παρόμοιων ερεθισμάτων, συναισθημάτων και καταστάσεων.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - Δ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - Α.ΜΟΚΑΛΗ /Α.ΣΑΡΡΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ - Α. ΣΑΡΡΗ
ΜΟΝΤΑΖ - Δ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΘΕΤΕΣ - Μ.ΠΟΓΚΑΣ / Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / Θ. ΖΕΡΒΑΚΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ - Σ.ΣΚΑΡΠΕΡΟΣ
ΔΙΕΥΘ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - Σ.ΠΑΓΩΝΗΣ
STEΑDYCAM - Γ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / STILLS - Α.ΓΚΙΚΑ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ - Σ.ΠΟΥΛΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - Π.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘ.ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - Δ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Α.ΣΑΡΡΗ
Τοποθεσία: ΠΡΙΣΜΑ - ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: