Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

"Τέλος" στην ταλαιπωρία για τα τέλη


Έως τις 15 Ιανουαρίου παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας                  Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, από το 2011, άφησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε μάλιστα οι αλλαγές να έχουν αναδρομική ισχύ.
Εξάλλου, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, από τις εφορίες, τα ΕΛΤΑ και τις τράπεζες παρατείνεται έως τις 15 Ιανουαρίου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τις ουρές στις εφορίες.
Την ίδια ώρα, από νωρίς το πρωί χιλιάδες ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που σχημάτιζαν ουρές στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.
Σε εφορίες των μεγάλων πόλεων της χώρας οι υπάλληλοι παραλαμβάνουν καθημερινά από 100 έως 150 πινακίδες.
Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο "πράσινο" χαράτσι.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοχοι που θα προστρέξουν στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.
           ΣΚΑΙ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: